Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ECONOMIST: «Οι Αλβανοί φεύγουν άρον άρον από την Ελλάδα»

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 13, 2012
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει πολλούς Αλβανούς που ζουν στη χώρα να σκέφτονται την άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους, λέει ο Economist.
Ένα άρθρο, που στην ουσία αναγνωρίζει το ότι η Ελλάδα είχε κατακλυστεί από Αλβανούς, επισημαίνει τις οικονομικές δυσχέρειες της Ελλάδας, που αναγκάζει τους μετανάστες να φεύγουν άρον άρον.
Η είδηση δεν είναι μόνο ότι ασχολείται ο Economist που τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα ούτε με το ότι αρχίζουν και μεταφέρουν τα χρήματά τους (που δεν είναι μικρά ποσά) από τις ελληνικές τράπεζες σε αλβανικές, αλλά ότι στη φωτογραφία που βάζει ο Economist για να δείξει τη γεωγραφική περιοχή, τα Σκόπια λέγονται Μακεδονία!
Για να επικεντρωθούμε και πάλι στο ίδιο το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι το 2007 οι μετανάστες έστειλαν πίσω στην Αλβανία € 950 δις ($1,3 δις) και το 2010 λόγω της κρίσης €690 δις. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 εκταμίευσαν €475 δις στέλνοντάς τα σε αλβανικές τράπεζες.
Για το 2009 τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Αλβανοί μετανάστες συμμετείχαν στο 9% του ΑΕΠ της χώρας.

Φεύγουν οι Αλβανοί που κατάφεραν να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία και που στο κάτω κάτω ήταν ένα καταναλωτικό κομμάτι πληθυσμού και θα μας μείνουν τα κατακάθια οι Πακιστανοί να ζητιανεύουν που και το τελευταίο διευρο που μαζεύουν το στέλνουν στο Πακιστάν και στον τόπο μένουν μόνο τα σκουπίδια τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου