Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ στον Πειραιά.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 20, 2012
Η Πασχαλίνα Καλαγιά έχει κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα όπως και όλη η δημοτική αρχή. Ο Πειραιάς είχε διαχρονικά μεγάλο πρόβλημα το οποίο όμως σχεδόν έχει επιλυθεί μετά τον συνεχή αγώνα των τελευταίων μηνών. Τώρα, χρειάζεται κυρίως η εθελοντική δουλειά των Πειραιωτών για την υποστήριξη των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη και φιλοξενούνται στον ξενώνα.
Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, γίνεται όλο και πιο  επιτακτική η αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων συμπαράστασης, στις αυξημένες ανάγκες συμπολιτών μας και  ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) και ο Ξενώνας Αστέγων “ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ”, που προσφέρει φιλοξενία σε άστεγους δημότες της πόλης μας και παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη για την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη, προσκαλεί εθελοντές με σκοπό να στηρίξουν ανιδιοτελώς  συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι εθελοντές θα μπορούν να προσφέρουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω εργασίες:
•    Υποστήριξη στο έργο του εντοπισμού αστέγων στους δρόμους της πόλης μας, και ενημέρωσης τους για τον Ξενώνα φιλοξενίας.
•    Συνοδεία και βοήθεια στην περαίωση γραφειοκρατικών υποχρεώσεων των φιλοξενούμενων.
•    Υποστήριξη στη μελέτη ανήλικων παιδιών, που φιλοξενούνται με τις οικογένειες τους στον Ξενώνα, ή δημιουργική απασχόληση τους, τις ώρες που οι γονείς τους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.
•    Συμμετοχή στη διοργάνωση υποστηρικτικών δράσεων υπέρ του Ξενώνα.
Οι εθελοντές βάση της κατάρτισης τους θα συμμετέχουν, όπου αυτό είναι δυνατόν, σε ανάλογες δραστηριότητες με το αντικείμενό τους.  
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την κα Κατερίνα Νάνου στο τηλέφωνο: 210- 4133187 ή στην ηλεκτρονική διευθυνση: anakoufisi@yahoo.gr
Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ
Πασχαλίνα Καλαγιά Καραμαλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου