Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ CDS ΚΑΙ Η ΕΛΣΤΑΤ! Τον υπουργό Δικαιοσύνης, τους προισταμένους τους και μεγαλοδημοσιογράφο κατονόμασαν οι 2 εισαγγελείς στις καταθέσεις τους!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 19, 2012

Τους ζήτησαν να είναι “σύντομοι” για τα CDS! ΕΚΘΕΤΟI ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ!

- Οι 2 εισαγγελείς μιλούν για τηλεφώνημα ακόμα και από τον υπουργό Δικαιοσύνης
- Τρείς σοβαρές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη θάβονται στο αρχείο!
- Και τελικά υποστηρίζεται ότι οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν γιατί ήθελαν να τους αντικαταστήσουν!
- Πρέπει να λάμψει όλη η αλήθεια!

Το θέμα δεν άνοιξε μετά από δημοσιογραφική έρευνα αλλά από καταγγελίες και παραιτήσεις των ίδιων των δυο  οικονομικών εισαγγελέων στις 28/12/2011.
Είχαν καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο τους και μάλιστα είχαν πει ότι είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα από τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τους προισταμένους τους.
Οι υποθέσεις μεγάλες και έχουν απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη και είναι οι εξής:
1) τα CDS (διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων)
2) τη γνωστή λίστα φοροφυγάδων του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά
και 3) την υπόθεση τράπεζας στην οποία εμπλέκεται και δημοσιογράφος (ο δημοσιογράφος φέρεται να επισκέφθηκε τους 2 εισαγγελείς για να εκφράσει την δυσαρέσκεια επιχειρηματικού παράγοντα για τον τρόπο που χειρίζονταν την υπόθεση που αφορά οικονομικές ατασθαλίες σε τραπεζικό ίδρυμα).
Ειδικά για την τελευταία υπόθεση, ο αντεσαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε δεν απάντησε ούτε ποιός ήταν ο μεγαλοδημοσιογράφος, ούτε ποιό τραπεζικό ίδρυμα αφορούσε.
Ετσι, με αυτόν τον τρόπο, κατηγορούνται συλλήβδην οι τράπεζες και ο δημοσιογραφικός κόσμος.
Τελικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, σε αναφορά του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, αναφέρει ότι το αίτημα αντικατάστασης των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αποτελεί «αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη μελετώμενη νομοθετική κατάργησή τους», από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.
Αυτο δηλαδή ήταν το μόνο πρόβλημα!
Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης, αναφέρθηκαν σε τρεις υποθέσεις που αφορούν: 1) τα CDS, 2) τη γνωστή λίστα φοροφυγάδων του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και 3) την υπόθεση τράπεζας στην οποία εμπλέκεται και δημοσιογράφος.
Επίσης στο πόρισμά του ο κ. Μακρής καταγράφει τα πραγματικά περιστατικά τα οποία ωστόσο δεν αξιολογεί ως ποινικά ή πειθαρχικά επιλήψιμα!
Για την υπόθεση των CDS υποστήριξαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ο επόπτης του Αρείου Πάγου τους ζήτησαν να είναι σύντομοι στη διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητάς της.
Ο κ. Μακρής κρίνει ότι η ενέργεια αυτή ήταν νόμιμη.
Ως προς την υπόθεση με τη λίστα των φοροφυγάδων οι δύο Εισαγγελείς διέταξαν προκαταρκτική εξέταση, ωστόσο όπως επεσήμαναν τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο και ο επόπτης, τους επεσήμαναν ότι είναι μια βιαστική ενέργεια και θα έπρεπε πρώτα να διαπιστώσουν εάν όντως υπάρχει λίστα. Στην υπόθεση αυτή οι δύο Εισαγγελείς αφήνουν αιχμές ότι ενδεχομένως η ηγεσία του Αρείου Πάγου να δέχθηκε πιέσεις από πολιτικό παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου