Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μείζονα πολιτικά ζητήματα βλέπει η ΝΔ στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ

Μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, βλέπει η ΝΔ, στο γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζητώντας την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μείζονα πολιτικά ζητήματα βλέπει η ΝΔ στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ
Όπως παρατηρεί, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, το πρώτο ζήτημα, αφορά στην ουσία της διερευνώμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛΣΤΑΤ για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που, όπως λέει, αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Το δεύτερο, ζήτημα που εγείρεται, σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους.
«Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα», σημειώνει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, προσθέτοντας πως μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα "εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους", το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
«Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει ο κος Μιχελάκης.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου