Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΣΤΑΤ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γ. Παπακωνσταντίνου: “Επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια” για τις καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 20, 2012
Διαριγνύουν όλοι τα ιμάτιά τους ότι οι καταγγελίες για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχουν καμία βάση!
Σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρώην Υπουργός Οικονομικών αντεπιτίθεται στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι ζήτησαν να διερευνήσει η Βουλή τυχόν ποινικές ευθύνες στους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια.
Η ανακοίνωση:
“Η σημερινή ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην πράξη, αμφισβητούν τα επικυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Και αυτό γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα.
Θυμίζω ότι ήμουν ο Υπουργός Οικονομικών που έλαβε την πρωτοβουλία για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτήν την ανεξαρτησία σεβάστηκα μέχρι κεραίας.
Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009″.

Μετά τον Παπακωνσταντίνου και η ΕΛΣΤΑΤ αμφισβητεί τους οικονομικούς εισαγγελείς!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 20, 2012
Αναφέρει ότι αμφισβητείται η αξιοπιστία των στοιχείων που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ. 
Αμφισβητεί και τη δουλειά των οικονομικών εισαγγελέων; 
Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ τονίζει ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα δεν ήταν κατασκευασμένα.
Η ανακοίνωση: 
“Η καταγραφή του ελλείμματος της χώρας αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η εν λόγω Αρχή είναι κατά τον ιδρυτικό της νόμο ανεξάρτητη, και κατά συνέπεια ούτε λαμβάνει, ούτε εκτελεί κυβερνητικές εντολές.
Τα στατιστικά στοιχεία καταρτίζονται επί τη βάσει των κανόνων ορθής πρακτικής και των Κανονισμών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι ως εκ τούτου σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν «κατασκευάζονται» για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε πολιτικό συμφέρον.
Η ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητη αρχή τηρεί απαρασάλευτα την εκ του νόμου υποχρέωσή της να παράγει αξιόπιστα και αδιάβλητα στατιστικά στοιχεία.
Η άνευ επιφυλάξεων έγκριση των εν λόγω στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αποδεικνύει το αδιάβλητό τους.
Είναι επομένως λυπηρό να αμφισβητείται η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία των στοιχείων που αυτή παράγει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου