Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αν ήταν καλό το Αγγλικό δίκαιο θα το είχαν επιλέξει και άλλοι…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιανουαρίου 22, 2012
Στην πιο πάνω εικόνα μπορείτε να δείτε το δίκαιο που διέπει ομόλογα διαφόρων χωρών, σχετικά με την ρήτρα συλλογικής δράσης (Collective Action Clauses : CAC).
Προσέξτε ότι εκτός από την Αγγλία καμιά άλλη χώρα (απ αυτές του πίνακα) δεν έχει επιλέξει το Αγγλικό δίκαιο…
Αν αυτού και παρά την πρόταση του G 1O για το Αγγλικό δίκαιο, οι χώρες επέλεξαν το δίκαιο Νew York.
Γράφαμε πριν λίγες μέρες: Η Ελλάδα διατηρεί ακόμη ένα ατού….
«Η Αθήνα διατηρεί ακόμη ένα ατού:
Άνω του 90% των ομολόγων έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού δικαίου. Έτσι οι όροι πληρωμής μπορούν να τροποποιηθούν κάθε στιγμή». Η εφημερίδα (FT) αναφέρεται στην επονομαζόμενη ρήτρα συλλογικής δράσης (CAC) βάσει της οποίας, αν συμμετάσχει η πλειοψηφία των πιστωτών σε μία αναδιάρθρωση, τότε πρέπει να την αποδεχτούν ακόμη και οι απρόθυμοι πιστωτές.
Δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα έκανε στην εφημερίδα ο ειδικός για θέματα χρεοκοπίας του Πανεπιστημίου Humboldt, Κρίστοφ Πάουλους, ο οποίος εκτιμά ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων δεν έχουν πολλές δυνατότητες να διεκδικήσουν τα χρήματά τους λέγοντας σχετικά:
«Οι ιδιώτες πιστωτές θα μπορούσαν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορώντας την Ελλάδα για απαλλοτρίωση», κάτι που θα διαρκούσε χρόνια σύμφωνα με το Γερμανό ειδικό. Άλλη οδός θα ήταν τα πολιτικά δικαστήρια. Σε περίπτωση δικαίωσης των επενδυτών σε αυτά, θα αποκτούσαν τη δυνατότητα να κατασχέσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. «Η Αθήνα μπορεί όμως να αντισταθεί με το επιχείρημα ότι αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του κράτους», σημειώνει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου