Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Eπίδειξη ισχύος από τη Ρωσία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 18, 2012
Eπίδειξη ισχύος από  τη Ρωσία

Στρατιωτικές ασκήσεις σε ένα τόξο που αρχίζει από τη νότια Ρωσία, διέρχεται την Αμπχαζία και τη νότιο Οσετία και καταλήγει στην Αρμενία με την κοινή επωνυμία «Caucasus-2012 ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι θα λάβουν χώρα το προσεχές χρονικό διάστημα.
Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα (αντιαεροπορικά S-400, άρματα μάχης T-90, ΤΟΜΑ BMP-3, αντιαεροπορικά SHORADS Τοr-M1/M2, αλλά και Pantsir-S, μαχητικά κρούσης Su-34, πολλαπλού ρόλου, Su-35, τακτικά βλήματα επιφανείας-επιφανείας Iskander-Μ, αλλά και παλαιότερα, όπως τα άρματα μάχης Τ-80, Α/Α S-300 κλπ.
Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια τεράστια επίδειξη ισχύος που θέλει να στείλει το μήνυμα στη Δύση να μείνει μακριά από την περιοχή του Καυκάσου και της Κασπίας (Ιράν).
Το σημαντικότερο νέο δεδομένο όμως της άσκησης είναι ότι αυτή θα είναι προσανατολισμένη σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς θα αφορά σε ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ από τη μια πλευρά και το Ιράν από την άλλη.
«Θα είναι μια καλή ευκαιρία επίδειξης της νέας ρωσικής πολεμικής ισχύος», σχολιάζει ο Viktor Mizin του ινστιτούτου στρατηγικών αναλύσεων στο ρωσικό πρακτορείο RT: «Θα δείξουμε ότι η Ρωσία έχει περάσει μέσα από μια περίοδο αναγέννησης της πολεμικής της μηχανής, και τώρα έχει γίνει όχι μόνο ένας οικονομικός και πολιτικός «παίχτης» σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ένας στρατιωτικός παράγοντας».
Οι ασκήσεις μάλιστα θα κινηθούν περισσότερο σε στρατηγικό παρά τακτικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι θα αφορά τη συμμετοχή μονάδων μεγάλης κλίμακας.
Η Ρωσία έχει άλλωστε πολλές φορές δηλώσει και μέσω του νέου αναπληρωτή πρωθυπουργού Dmitri Rogozin προσφάτως, ότι μια στρατιωτική εμπλοκή στο Ιράν, μοιραία θα αποτελέσει και απειλή για την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας και αυτό διότι η Ρωσία είναι κράτος γειτονικό προς το Ιράν, και κάθε απειλή για το Ιράν είναι απειλή και για την ίδια, τονίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι σε κάθε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου