Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η ΠΙΕΣΗ ΕΦΕΡΕ ΚΑΡΠΟΥΣ: ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 20, 2012

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, παρα την πρώτη απογοητεύτική απάντηση, ο Σταύρος Δήμας έφερε στην βουλή στοιχεία που ανοίγουν τον δρόμο για ειδικά δικαστήρια.

Ο Δήμας αναφέρει στην απάντηση του επι λέξη:

3.    Ερώτημα Γ: «Ποια χρηματικά ποσά καταναλώθηκαν ως απόρρητες δαπάνες κατά το έτος 2010»: τα αρχικώς εγκριθέντα ποσά για το έτος 2010, σε βάρος του ως άνω ΚΑΕ ανήρχοντο σε 18.000.000 ΕΥΡΩ και το ποσό που τελικώς δαπανήθηκε ανήλθε σε 56.073.300 ΕΥΡΩ (στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο).

Μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων, που βγαίνει επιτέλους ένα μικρό μέρος του. Το μέγα σκάνδαλο είναι τα συνολικά ποσά αλλά κυρίως το που πήγαν. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ στην επιτροπή οικονομικών και διαφάνειας: Ανακοινώστε όλες τις απόρρητες δαπάνες απο το 2004 και μετά!
Επιμένει ο Τσίπρας στο σκάνδαλο με τις απόρρητες δαπάνες! Αρνούνται προκλητικά να απαντήσουν ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ . . .
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση Δήμα:
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και σε απάντηση σχετικής επιστολής του τελευταίου αναφορικά με τη διαχείριση των δαπανών απόρρητων εθνικών αναγκών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι συμφωνεί με την ομόφωνη απόφαση, της 25ης Οκτωβρίου 2011, της εν λόγω Επιτροπής, να αναζητηθεί ο πλέον πρόσφορος τρόπος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινή, όπως τη χαρακτηρίζει, επιδίωξη συνδυασμού της εξασφάλισης διαφάνειας στην διάθεση του δημόσιου χρήματος και της αποτελεσματικότητας στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο διατίθενται τα κονδύλια αυτά.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τον Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τη διαχείριση των εν λόγω δαπανών, σημειώνοντας, ότι παρέκκλιση από την εφαρμογή των εν ισχύ διατάξεων μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική πρωτοβουλία. Τον ενημερώνει επίσης για το ύψος των δαπανηθέντων κονδυλίων για το 2010 και τον προϋπολογισθέντων κονδυλίων για το 2011, σημειώνοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ενώ επισημαίνει ότι από τις 11 Νοεμβρίου 2011 δεν έχουν εγκριθεί εκταμιεύσεις.
Για την πληρότητα της ενημέρωσης, παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής του Υπουργού Εξωτερικών.
«Σε συνέχεια των ερωτημάτων που θέτετε με την, από 14/12/2011 επιστολή σας, σχετικώς με την διαχείριση των δαπανών απορρήτων αναγκών του Υπουργείου Εξωτερικών, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
1. Ερώτημα Α: «Αν διαθέτετε κονδύλια για απόρρητες δαπάνες και ποια είναι η πολιτική διαχείρισης αυτών των κονδυλίων»: To Υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει δαπάνες απορρήτων εθνικών αναγκών. Ως προς την ακολουθητέα διαδικασία διαχείρισης αυτών σημειώνεται ότι:
α) κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων Διευθύνσεων του ΥΠΕΞ προς τον Υπουργό Εξωτερικών, η αρμόδια Επιτροπή Ειδικών Δαπανών γνωμοδοτεί για το αν οι προτεινόμενες προς διάθεση δαπάνες, που διαβιβάζονται σε αυτήν από τον Υπουργό Εξωτερικών (αρ. 39 παρ. 5 Ν. 3566/2007), πληρούν τους όρους του άρθρου 164 παρ.1 Ν. 3566/2007.
β) εφόσον η γνωμοδότηση της ανωτέρω Επιτροπής είναι θετική, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών διενεργείται η διάθεση ποσών από την ειδική πίστωση απορρήτων εθνικών αναγκών του ΥΠΕΞ (αρ. 164 παρ.4).
γ) ως προς τα παραστατικά έγγραφα της δαπάνης, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 39 Ν. 3566/2007.
δ) σημειώνουμε ότι, η αρμόδια Επιτροπή Ειδικών Δαπανών στελεχώνεται αποκλειστικώς από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών (ΦΕΚ 28/11.2.2011).
2.    Ερώτημα Β: «Ποια είναι τα χρηματικά ποσά για απόρρητες δαπάνες που ενεγράφησαν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου σας για το έτος 2011»: η αρχικώς εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ΚΑΕ 09-110/ 0896, για το έτος 2011 ανήλθε σε 34.150.000 ΕΥΡΩ.
3.    Ερώτημα Γ: «Ποια χρηματικά ποσά καταναλώθηκαν ως απόρρητες δαπάνες κατά το έτος 2010»: τα αρχικώς εγκριθέντα ποσά για το έτος 2010, σε βάρος του ως άνω ΚΑΕ ανήρχοντο σε 18.000.000 ΕΥΡΩ και το ποσό που τελικώς δαπανήθηκε ανήλθε σε 56.073.300 ΕΥΡΩ (στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο).
4.    Ερώτημα Δ : «Σκέψεις, απόψεις, προτάσεις για αλλαγές νομοθετικού περιεχομένου που θα οχυρώσουν την διαφάνεια στην διάθεση του δημοσίου χρήματος»: Σημειώνεται ότι, παρέκκλιση από την εφαρμογή των διατάξεων περί δαπανών απορρήτων εθνικών αναγκών, οι οποίες εφαρμόζονται από το ΥΠΕΞ, μπορεί να γίνει μόνον με νομοθετική πρωτοβουλία. Θα ήθελα, από πλευράς μου, να επισημάνω ότι, συμφωνώ με την ομόφωνη απόφαση, της 25ης Οκτωβρίου 2011, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να αναζητηθεί ο πλέον πρόσφορος τρόπος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινή μας επιδίωξη συνδυασμού της εξασφάλισης διαφάνειας στην διάθεση του δημοσίου χρήματος και αποτελεσματικότητας στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο τα κονδύλια αυτά διατίθενται.
Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία.
Υ.Γ. Από 11/11/2011 δεν έχουν εγκριθεί εκταμιεύσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου