Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Θάφτηκε ο ιδεολογικός πατέρας της Διζωνικής

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 19, 2012

Θάφτηκε ο εμπνευστής και ιδεολογικός πατέρας της Διζωνικής

Λονδίνο, 18 Ιανουαρίου 2012
Θάφτηκε χθες ο διορισμένος υπό των Βρετανών εισαγγελέας, που προώθησε την καταδίκη σε θάνατο αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ο ιδρυτής της τρομοκρατικής και δολοφονούσας Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους ΤΜΤ, ο υποστηρικτής της ένοπλης τουρκανταρσίας, ο εμπνευστής και ιδεολογικός πατέρας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο ανακηρύξας το ψευδοκράτος, ο εντολοδότης της δολοφονίας των Ισαάκ και Σολωμού, ο έτερος συνομιλητής και συνδιαμορφωτής του εκτρωματικού Σχεδίου Ανάν• Ραούφ Ντενκτάς.
«Κακό δαίμονα της Κύπρου» τον χαρακτήρισαν αρκετοί. «Κακό δαίμονα» απετέλεσαν περισσότερο, όμως, οι ιδέες και τα σχέδιά του, που με την βοήθεια της Τουρκίας και των Βρετανών, επεδίωξε να επιβάλει στο νησί μας. Ο Ραούφ Ντενκτάς ίδρυσε την ΤΜΤ (Turk Mukavemet Teskilati) το 1958, υπαχθείσα στο Τουρκικό Γραφείο Ειδικού Πολέμου, το οποίο και εκπόνησε το «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» (Kibris Istirdat Plani). Ακολουθώντας πιστά το σχέδιο αυτό και τις εντολές Τούρκων πολιτικών και στρατιωτικών, ο Ραούφ Ντενκτάς καθοδήγησε και υποκίνησε το πραξικόπημα των Τουρκοκυπρίων το 1963.
Με όραμα την επανάκτηση-τουρκοποίηση της Κύπρου, ο Ραούφ Ντενκτάς πρότεινε την γεωγραφική ομοσπονδία (διζωνική) τον Ιανουάριο του 1964 και την απαίτησε το 1974 στη Γενεύη, κατά την εκεχειρία μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής. Αυτή την ιδέα-όραμα του Ντενκτάς αποδέχθηκαν πρώτοι οι Γλαύκος Κληρίδης (06 Νοεμβρίου 1974, Γκαλερί Αργώ) και ΑΚΕΛ (18 Νοεμβρίου 1974, συνάντηση των Ε. Παπαϊωάννου και Α. Φάντη με τον Μακάριο στο Λονδίνο) και μετέπειτα οι Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και Κυπριανού με τις «κατευθυντήριες γραμμές» 1977 και 1979. Ακόμα, η ιδέα-όραμα του αρχιφασίστα και αιμοσταγή Ραούφ Ντενκτάς για επανάκτηση-τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας υιοθετήθηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα, μέσω των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου 1989 και 1996. Οι ντενκτασικές ιδέες πήραν, μάλιστα, σάρκα και οστά το 2004, όταν Ραούφ Ντενκτάς και Γλαύκος Κληρίδης συνδιαμόρφωσαν -με τις ευλογίες των Βρετανών- το Σχέδιο Ανάν. Ο κυπριακός ελληνισμός, όμως, βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στην ντενκτασική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και στις τουρκο-βρετανικές ονειρώξεις.
Ακόμα και μετά την απόσυρση του Ραούφ Ντενκτάς από την πολιτική σκηνή, το 2005, το όραμα του για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν έχει παρέλθει. Το «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» δεν έχει ενταφιασθεί. Οι πολιτικές ηγεσίες μας επιμένουν στο ίδιο ντενκτασικό μοντέλο -δήθεν- λύσης του κυπριακού προβλήματος. Ο Ραούφ Ντενκτάς έχει θαφτεί, αλλά οι ιδέες του όχι. Κι αυτό γιατί υπάρχουν συνεχιστές –όχι μόνο Τούρκοι, αλλά και Έλληνες- οι οποίοι συμβάλλουν στο βρικολάκιασμα των ιδεών και του έργου του. Δυστυχώς, το όραμα του Ραούφ Ντενκτάς για τουρκοποίηση-επανάκτηση της Κύπρου δεν έχει θαφτεί μαζί του. Ο «κακός δαίμονας της Κύπρου» δεν έχει αποβιώσει ακόμη.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, πιστό στις θέσεις και τις αρχές του, αντιτάσσεται σε όλους ανεξαιρέτως –Τούρκους και Έλληνες- συνεχιστές της «διζωνικής ιδεολογίας» του Ραούφ Ντενκτάς και εκπλήρωσης του οράματός του για τουρκοποίηση της Κύπρου. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία να θαφτεί μαζί με τον ιδεολογικό της πατέρα. Ο αγώνας για απελευθέρωση και δικαίωση του κυπριακού λαού δεν θα επέλθει ποτέ μέσα από τις ιδέες και τα σχέδια Ντενκτάς.
Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου