Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κάθετη παρέμβαση του Πατριωτικού Μετώπου, στο θέμα της Μονής Εσφιγμένου. Αυστηρή προειδοποίηση στον Πατριάρχη, από τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Αναρτήθηκε από τον/την Πατριωτικό Μέτωπο στο Ιανουαρίου 20, 2012
Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2012
Κάθετη παρέμβαση του Πατριωτικού Μετώπου στο θέμα της Μονής Εσφιγμένου και στην ανθρωπιστική καταστροφή την οποία υφίστανται οι Γέροντές της, στους οποίους αρνούνται ακόμη και την πιστοποίηση θανάτου από γιατρό, λόγω της επιλογής τους να μην μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Αν και πάγια τακτική του Κινήματος, από την ίδρυσή του έως σήμερα ήταν να μην εμπλέκεται στα της Εκκλησίας, η ανθρωπιστική και μόνον διάσταση της υπόθεσης της Μονής Εσφιγμένου, θέτει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας.
Σε κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σχετική με το άκρως ανθρωπιστικό πρόβλημα, αναφέρεται:
«Παναγιότατε.
Με δεδομένη την άκρως δυσάρεστη εξέλιξη η οποία λαμβάνει χώρα στην Αθωνική Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα στη Μονή Εσφιγμένου, όπου υπερήλικοι Γέροντες, αποβιώνουν, χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα να πιστοποιηθεί ο θάνατος τους από αρμόδιο ιατρό ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να προχωρήσετε άμεσα στην λύση του ακανθώδους αυτού ζητήματος.
Η σκληρότατη αυτή συμπεριφορά της Εκκλησίας του Χριστού, όπως εκφράζεται από τις επιλογές σας, ως Οικουμενικού Πατριάρχη, είναι απαράδεκτη για Χριστιανούς, πολλώ δε μάλλον σε ανθρωπιστικό επίπεδο.
Όλα δείχνουν πως οι επιλογές και οι χειρισμοί σας, έχουν οδηγήσει πολλούς Χριστιανούς σε έναν ιδιαίτερο εκνευρισμό, ο οποίος μόνο «καλά μαντάτα» δεν προμηνύει,  δεδομένων μάλιστα και των ιδιαίτερα δύσκολων και σκοτεινών συνθηκών τις οποίες ως Έθνος και ως Λαός βιώνουμε.
Ως ύστατη έκκληση, καλείστε να σταματήσετε σήμερα κιόλας το πολλαπλό «εμπάργκο» (διατροφικό, επικοινωνιακό, υγειονομικό) το οποίο έχετε επιβάλλει στους Γέροντες της Εσφιγμένου και το οποίο αποτελεί από μόνο του, ωμότατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά εξ’ άλλου ορίζονται και από την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Πέραν της ύστατης αυτής έκκλησης, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα έχετε κάθετα απέναντί σας, πολλούς εξ  ημών, αγωνιστές της Πατρίδας, της Δημοκρατίας αλλά και της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Ελπίζοντας και ευχόμενοι να επικρατήσει η σύνεση, αλλά και κυρίως ο αυτονόητος για έναν Χριστιανό ανθρωπισμός και να προχωρήσετε αμέσως στη «λύση του εμπάργκο» της μονής Εσφιγμένου.
Σε αναμονή ενεργειών σας
Σταύρος Βιτάλης
Πρόεδρος»
Το Πατριωτικό Μέτωπο θα περιμένει απάντηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πάρα πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Σε περίπτωση κατά την οποία το Πατριαρχείο δεν επιληφθεί σοβαρά του θέματος, ο Πρόεδρος του Κινήματος, δηλώνει αποφασισμένος να προτείνει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΜ, την δημόσια και ανοιχτή προσφυγή σε εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, εμπλεκόμενους σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της απαράδεκτης και αντιανθρωπιστικής πρακτικής του κ.κ. Βαρθολομαίου.
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr/  mailto:pametopo@gmail.com
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων “Αλληλέγγυον”
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
http://www.allilegion.gr/ allilegion@gmail.com
Τηλ. 2105141443
Τηλέφωνα Διαχειριστών: 6975646728, 6932647605

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου