Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Παντελής Καψής σε επιληπτική “ανταγωνιστική” κρίση στον Παπαδάκη! Ειναι αυτός εκπρόσωπος Ελλήνων ή προδοτών. Ο μισθός σου μαλάκα Ελληνα φταίει για όλα!




netakias.wordpress.com
Καταλάβατε τώρα, γιατί έβαλαν το Παντελή Καψή να τους εκπροσωπεί;
Βασιλικότερο των Εργολάβων, Εφοπλιστών και Μπετατζήδων δεν θα έβρισκαν.
Αυτός ξεπέρασε και τον Μανώλη, που “δεν καταλαβαίνει”.
Σαν να ήταν σε Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή έλεγε και ξανάλεγε “ανταγωνιστική” – “ανταγωνιστική” – “ανταγωνιστική” εννοώντας τους μισθούς, όταν τον ρώταγε ο Παπαδάκης αν θέλει να μειωθούν οι μισθοί, απαντούσε “Όχι, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, όπως εργασιακή ειρήνη (ανέφερε τις απεργίες στα Ναυπηγία)” και στο καπάκι έλεγε “πειράζει να μειωθούν 10% οι μισθοί από το να απολυθούν δημοσιογράφοι;” και μετά ξανάλεγε “υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα,”
Για τους εργοδότες του Παντελή και τον Παντελή υπάρχει ένας τρόπος, να μειωθούν οι μισθοί.
Για όσους όμως ανήκουν στο ανθρώπινο είδος κι έχουν ανεπτυγμένο το όργανο του Εγκεφάλου υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.
Αγαπητό Gollum :
  1. Γιατί ακρίβυνε το Ρεύμα; Η ΔΕΗ πωλούσε τόσο “ανταγωνιστικά” που δεν υπάρχει Ιδιωτική Εταιρεία στον κόσμο που να μπορεί να την ανταγωνιστεί (δείτε Πίνακα 1)! Τι έκανε; Ακρίβυνε το Ρεύμα μονομερώς για να μπορούν ιδιώτες σαλταδόροι να νοικιάζουν ένα γραφείο με μια τηλεφωνήτρια και να πουλάνε Ρεύμα! Είναι τόσο άθλιοι οι τύποι που εκάνουν τις αυξήσεις έως 13,8%(2010) + 12% (2012) χωρίς να υπολογίζουν την αύξηση του ΦΠΑ καθώς το ρεύμα πήγε στον συντελεστή 13% από 11%, άρα ακόμη πιο υψηλός ο λογαριασμός.Το ακριβότερο Ρεύμα, ακρίβυνε τα προϊόντα και μείωσε την “ανταγωνιστικότητα” τους. Αλλά ωφελεί τους λαμόγια που ελέγχουν τον Παπαδήμο.
  2. Γιατί ακρίβυναν τα καύσιμα και το Πετρέλαιο Θέρμανσης; Όταν ο “κουρασμένος¨ Καραμανλής είχε ΕΝ ΜΕΣΩι ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ το πετρέλαιο θέρμανσης 0,57€ και την βενζίνη 0,80-0,95€ μιλούσαν για “ΔΕΞΙΑ” ακρίβεια! Τα ακριβά καύσιμα ακριβαίνουν τα προϊόντα και καταστρέφουν την “ανταγωνιστικότητα”! Πώς θα πάει η ντομάτα στο Κουφονήσι;Αλλά ωφελεί τους λαμόγια που ελέγχουν τον Παπαδήμο.
  3. Γιατί ακρίβυναν τα διόδια; Ο Μαγκριώτης το έπαιζε μάγκας κι αμείληκτος στους απλούς ανθρώπους που έκλειναν τα διόδια, μήπως και χάσει 2,00 € ο εργολάβος του ΠαΣοΚ, αλλά όταν σήκωσαν το τηλέφωνο οι Τραπεζίτες έκανε τρεις κωλοτούμπες κι είπε το αξέχαστο : «Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και φυσικά να μειωθούν ταυτόχρονα και τα διόδια». Ζήσε Μαη μου να φάς…κουτόχορτο…Οτι ακριβαίνει τις μεταφορές μειώνει την ανταγωνιστικότητα. Πως θα πάνε τα βαμβάκια στα Εκκοκκιστήρια; Αλλά ωφελεί τους λαμόγια που ελέγχουν τον Παπαδήμο.
  4. Γιατί ηύξησαν τον Φ.Π.Α.; Με το σουβλάκι στα 2,00 € δεν χρήζει άλλη ανάλυση…. :) Αυτοί που έχουν λεφτά δεν επιρρεάζονται από τους έμμεσους φόρους, αλλά αυτοί που δυσκολεύονται θα μειώσουν τις αγορές τους, αναγκαστικά οι έμποροι κι οι βιοτέχνες για να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα (βλ.1-2-3) θα ανεβάσουν ή θα διατηρήσουν τις τιμές υψηλά άρα θα μειωθεί η “ανταγωνιστικότητα”. Οι πολυεθνικές θα φέρουν από την Κίνα. Αλλά αυτό ωφελεί τους λαμόγια που ελέγχουν τον Παπαδήμο.
  5. Γιατί ηύξησαν τους Φόρους των Επιχειρήσεων; Οι φόροι για τις επιχειρήσεις έφθασε το 2011 το 52%. Αν κι αυτό ακούγεται “θετικό” δεν είναι. Αν πχ πουκάμισο βιοτεχνίας αξίας 1,00 € πωλείτε 2,00€ έχει κέρδος 1,00 € φορολογείται με 52% στην Ελλάδα, με 15% στην Βουλγαρία. Ο Ελληνας βιοτέχνης θα φορτώσει το βάρος στον Εργαζόμενο (δεν μπορεί να μειώσει τα 1-2-3). Οι μεγάλες πολυεθνικές πιάνουν ένα γραφείο στην Βουλγαρία το φτιάχνουν με 0,50 € του πουλάνε στην Ελλάδα 1,99 € και πουλάνε με ζημιά κι έχουν κι επιστροφή! Αλλά αυτό ωφελεί τους λαμόγια που ελέγχουν τον Παπαδήμο.
  6. Ποιο μισθοί Παντελή Δημοσιογραφάρα “δεν είναι ανταγωνιστικοί”; Ε; Δανία 2.314,28 € Φιλανδία 1.757,14 € Λουξεμβούργο 1.682,76 € Ιρλανδία 1.499,33 € Γερμανία 1.466,76 € Βέλγιο 1.440,67 € Ολλανδία 1.398,00 € Γαλλία 1.343,77 € Αυστρία 1.000,00 € Ιταλία 952,00 € Κύπρος 840,00 € Ελλάδα 740,00 € Ισπανία 738,50 € Μάλτα 634,75 € Σλοβενία 562,00 € Πορτογαλία 554,00 € Σλοβακία 307,70 €
O ΣΤΑΘΗΣ (ένας είναι!) το είπε άπαξ :
“Ο ανταγωνισμός! μια έννοια που εκλαμβάνουν ως χρήσιμη ακόμα και άνθρωποι καλών προθέσεων. Σου λένε, πρέπει μια επιχείρηση να ‘ναι ανταγωνιστική, έτσι θα αντέξει. Ας αντιπαρέλθουμε το κόστος της ανταγωνιστικότητας για τους μισθούς κι ας δεχθούμε ότι προσπορίζεται την ισχύ της από άλλους παράγοντες. Αν λοιπόν η ανταγωνιστικότητα βοηθήσει μια επιχείρηση να αντέξει (κατ’ αρχήν) αυτό σημαίνει ότι (στη συνέχεια) θα την οδηγήσει να κατισχύσει μιας άλλης ανταγωνιστικής επιχείρησης. Κι αυτό θα συνεχίζεται ώσπου να ‘ρθει η σειρά της «δικιάς μας» να φαγωθεί από μιαν άλλη που με τη σειρά της θα φαγωθεί από μιαν επόμενη – ζούγκλα κανονική.
ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !
ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΟΠΡΟΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ !
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου