Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πανικός στις εφορίες της χώρας με την κατάθεση των πινακίδων!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 9, 2012
Χιλιάδες πινακίδες έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στις εφορίες όλης της χώρας, «κινδυνεύοντας» να σπάσουν ακόμα και το ρεκόρ του 2009 που είχε αγγίξει τις 200.000!
Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2012 οι εφορίες ήταν γεμάτες, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση πινακίδων έχει οριστεί για τις 13 του μηνός!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της Ημερησίας Γ. Ανδρή, υπήρξαν αρκετοί ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν πινακίδες για το μοναδικό τους αυτοκίνητο που σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα και 1.100 κυβικά!
Μάλιστα, έχει καταγραφεί αύξηση στις ξένες πινακίδες, αφού μετανάστες γυρνάνε στις πατρίδες τους στις οποίες και «γυρίζουν» τις πινακίδες από ελληνικές σε ξένες για να αποφύγουν τα αυξημένα ελληνικά τέλη, τα χαράτσια κτλ. Το ίδιο κάνουν και Έλληνες επιχειρηματίες με δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού, με το δημόσιο να χάνει αρκετά εκατ. ευρώ.
Αν το συνδυάσει κανείς με το ευφάνταστο δαιμόνιο, του υποκυβισμού, τότε οι ζημίες είναι ακόμα μεγαλύτερες!
Με άλλα λόγια, να μειώνουν τον κυβισμό του αυτοκινήτου έστω και στα χαρτιά (χωρίς να βάζουν μικρότερη μηχανή) για να μειώσουν αυτά που καλούνται να πληρώσουν!
Βάσει του προϋπολογισμού το κράτος υπολόγιζε να εισπράξει περίπου 1,3 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2012. Αν αναλογιστεί κανείς πως περίπου 100.000 ΙΧ αποσύρθηκαν εκ των οποίων μόλις 30.000 αντικαταστάθηκαν και με δεδομένο πως οι περίπου 150.000 ακινησίες ΙΧ του 2011 διατηρήθηκαν και το 2012 και θα εξακολουθούν να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ έως τις 13 Ιανουαρίου και βέβαια χιλιάδες ΙΧ έχουν εξαχθεί σε άλλη κράτη μέλη ή μη τότε πολύ απλά το κράτος θα χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς τα έσοδα δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 900 εκατ. ευρώ καταγράφοντας απώλειες 400 εκατ. ευρώ!
Δείτε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας τι έχει γίνει στις εφορίες όλης της χώρας:

* Δεν υπήρχε ακριβής αριθμός ή είναι ενδεικτικός εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και αφορούν σε εκτιμήσεις στελεχών της εφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου