Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφική τροπολογία αθωώνει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για Μακεδονία Παλάς (του πεθερού του βεβαίως βεβαίως…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 12, 2012
Φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για να καλυφθούν τυχόν ευθύνες σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ και γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και να μην κατηγορηθεί για κακουργηματική απιστία στην περίπτωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με την τροπολογία επιτρέπεται στα ασφαλιστικά ταμεία να νοικιάζουν τα ακίνητα που διαθέτουν προς εκμετάλλευση με συμβολικό ή ακόμη και μηδενικό τίμημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το μέτρο αφορά σε ακίνητα των ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ, για τα οποία λήγει το προσεχές διάστημα η σύμβαση παραχώρησής τους, «προκειμένου να μην μένουν αυτά ανεκμετάλλευτα μετά την καθ οιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για εύρεση μισθωτή».
Με τη διάταξη αυτή γίνεται δυνατή «η κατάρτιση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης ή εκμετάλλευσης των παραπάνω ακινήτων έναντι μηδενικού ή συμβολικού ανταλλάγματος διάρκειας μέχρι ενός κατ΄ ανώτατο όριο έτους».
Προτείνεται μάλιστα η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης να γίνεται με απευθείας ανάθεση, χωρίς να προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία, «για λόγους ταχύτητας και οικονομικής εκμετάλλευσης των ακινήτων που ανήκουν σε ΦΚΑ ή σε φορείς του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. και με δεδομένο ότι στις συμβάσεις μίσθωσης της παρούσας παραγράφου δε συμβάλλεται ιδιώτης».
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου ο κ. Σπυρόπουλος είχε ανακοινώσει ότι παρατείνεται ως τα τέλη Οκτωβρίου του 2012 η μίσθωση -στον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη- του ιστορικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς που έληγε στις 14 Ιανουαρίου, και μάλιστα με το συμβολικό τίμημα των 5.000 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να μην κλείσει το ξενοδοχείο έως ότου ολοκληρωθεί η διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί για τον επόμενο μισθωτή του.
Ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη, της οποίας μία εκ των βασικών μετόχων η κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη είναι σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.
Η απάντηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου
Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του άρθρου, ο διοικητής του ΙΚΑ απέστειλε την παρακάτω απάντηση:
Αγαπητή efimerida,
διάβασα με ενδιαφέρον και προσοχή το δημοσίευμά σας με τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία αθωώνει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για το Μακεδονία Παλλάς» (12.1.2012) και θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα: Η σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου το Μακεδονία Παλλάς να συνεχίσει την λειτουργία του και παράλληλα να διασωθούν οι 120 περίπου θέσεις εργασίας, έως ότου επιλεγεί ο νέος μισθωτής, εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ με δεδομένη τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για κατάθεση νομοθετικής διαταγής η οποία θεσπίζει αυτό το δικαίωμα όχι μόνο για το ΙΚΑ αλλά και για κάθε άλλο Ασφαλιστικό Ταμείο, που θα έχει στην ιδιοκτησία του ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 50 κλινών.
Δεν κατανοώ λοιπόν τις επικριτικές σας αναφορές για τον τρόπο χειρισμού ενός θέματος που ολοκληρώθηκε σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του ΙΚΑ και κυρίως τη διάσωση των 120 θέσεων εργασίας.
Επειδή θεωρώ το δικαίωμα της απόλυτης ενημέρωσής σας, όπως άλλωστε και κάθε μέσου, δημοκρατικό μου καθήκον, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία θα ενισχύσει τη βεβαιότητά σας ότι τα βασικά συμφέροντα που εξυπηρέτησε η εν λόγω σύμβαση παραχώρησης κατά βάση ήταν αυτά που αφορούν το ΙΚΑ- ως εκμισθωτή- και τους 120 εργαζομένους και τις οικογένειές τους, που δεν αντιμετώπισαν την ανεργία.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Ροβέρτος Σπυρόπουλος
http://www.iefimerida.gr/news/32103/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου