Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτροσόκ στον υπουργό της… πρίζας Ράν Τάν Πλάν!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 12, 2012

Ευκαιρία για επίδειξη προεκλογικής πυγμής βρήκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Χωρίς να έχει εγείρει θέμα η διοίκηση της τελευταίας και χωρίς να ξεκαθαρίζει αν θα υιοθετήσει ή όχι πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για εξαμηνιαία αναθεώρηση τιμολογίων με βάση το κόστος παραγωγής, ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να δηλώσει ότι «η ΡΑΕ γνωμοδοτεί, αλλά το υπουργείο αποφασίζει για τα τιμολόγια». Επί τη ευκαιρία, υπενθύμισε ότι το υπουργείο έβαλε τις… στιβαρές του πλάτες προκειμένου να αναχαιτίσει τις απαιτήσεις της ΔΕΗ για αυξήσεις τιμολογίων περί το 15%, αλλά παραδέχτηκε ότι τα νέα τιμολόγια είναι τα χαμηλότερα δυνατά ώστε να παραμένει η ΔΕΗ υγιής εταιρία.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε χθες τις συστάσεις προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για περιορισμό των δαπανών με στόχο να μειωθεί το κόστος, αλλά και την απαίτηση για κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για εργαζομένους και συνταξιούχους της επιχείρησης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρ. Ζερβός είχε υποστηρίξει τη Δευτέρα ότι αν ο υπουργός θέλει να καταργήσει το προνομιακό τιμολόγιο τότε πρέπει να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Κατά τον επικεφαλής της ΔΕΗ, τα μειωμένα τιμολόγια είναι ενσωματωμένα στη συλλογική σύμβαση και απαιτείται είτε νομοθετική ρύθμιση είτε νέα σύμβαση (πράγμα δύσκολο γιατί δεν θα προσέλθουν τα συνδικάτα). Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε χθες ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Προχθές ο Αρθούρος Ζερβός είχε επισημάνει ότι οι αυξήσεις του 12,6% για τα οικιακά τιμολόγια οφείλονται κυρίως σε μεγαλύτερους φόρους ή τέλη και μόνο το 1,1% αποτελεί «καθαρή» αύξηση που μπαίνει στα ταμεία της επιχείρησης. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι διεθνείς οίκοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την αδυναμία της εταιρίας να ελέγξει τα τιμολόγια και γι’ αυτό έχουν υπάρξει υποβαθμίσεις. Η μετοχή της ΔΕΗ βούτηξε χθες κατά 6,61% σε νέα ιστορικά χαμηλά (στα 3,39 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας στα 786.480.000), εν μέσω εκθέσεων επενδυτικών οίκων (UBS) σύμφωνα με τις οποίες οι αυξήσεις στα τιμολόγια δεν είναι αρκετές. Η ΔΕΗ καλείται να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 700.000.000 ευρώ στο πρώτο τρίμηνο και 1,12 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους.

Μιλάνε όλοι μιλάει και η προσωποποίηση της αποτυχίας.
Αν ποτέ έπρεπε να γίνη κάπου άγαλμα της αποτυχίας σίγουρα μοντέλο θα ήταν χωρίς συναγωνισμό ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου η Ρνά Τάν Πλάν της Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου