Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το ΕΣΠΑ «έσωσε» το έλλειμμα του 2011 και «κλείδωσε» στο 9,6%

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 11, 2012
Κάτω από το 10% τελικά κλείδωσε το έλλειμμα του 2011, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μιλώντας από το βήμα του Ελληνοαραβικού Φόρουμ.
Όπως είπε, σημαντικό ρόλο στην μείωση του ελλείμματος έπαιξε η βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς έτρεξαν με καλύτερους ρυθμούς τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά του πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών (για ευνόητους λόγους) αναφέρει ότι η παραμονή του ελλείμματος σε μονοψήφιο αριθμό έγινε λόγω της βελτίωσης των εσόδων τον μήνα Δεκέμβριο. Δηλαδή, από το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και από τα τέλη κυκλοφορίας.
Η διαφορά των δυο Υπουργείων είναι στο ότι το ΕΣΠΑ βοηθά στην ανάπτυξη και στην πραγματική οικονομία, ενώ τα χαράτσια του Υπουργείου Οικονομικών διαλύει όλα τα παραπάνω!
Το έλλειμμα του 2011 πάντως, παρέμεινε εκτός στόχων, αφού ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αγγίξει το 7% και στη συνέχεια αναθεωρήθηκε για το 8,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου