Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Πεπόνης και Μουζακίτης, αναφέρουν, , κατά λεξη: «….. στην αναφορά αυτή κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ενεργείας μας, την τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή μας

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιανουαρίου 3, 2012
Στο σημείωμά τους που υπέβαλαν στον Αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Φώτη Μακρή, οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, αναφέρουν, μεταξύ των άλλων,  κατά λεξη: «….. στην αναφορά αυτή  κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ενεργείας μας, την τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή μας, εξ αιτίας της φύσεως του αντικειμένου και των πολλαπλών-πολυεπίπεδων αντανακλάσεων των υπηρεσιακών πρωτοβουλιών και ενεργειών μας, που σαφέστατα πολλούς ενόχλησαν και ενέβαλαν εις ανησυχίαν και πολλοί θα επιθυμούσαν και θα εύχονταν να μην είχαν λάβει χώρα».
Αν προσέξατε, οι δύο εισαγγελείς χρησιμοποιούν τη λέξη «τεχνηέντως» για την νομοθετική κατάργησή τους. Η χρήση αυτής της λέξης δεν είναι τυχαία, από τους γνωρίζοντες άπταιστα ελληνικά εισαγγελείς. Τενηέντως σημαίνει…. «με επιτηδειότητα», «έξυπνα». Αποδίδουν δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών που συνέταξε το σχετικό σχέδιο νόμου για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε Αντιεισαγγελέα του ΑΠ, επιτηδειότητα. Αυτό είναι πολύ βαρύ για το υπουργείο Οικονομικών.
Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ευθέως λένε ότι αυτή η υπουργική πρωτοβουλία, προήλθε εξ αιτίας της φύσεως της έρευνάς τους και των ενεργειών τους «….που σαφέστατα πολλούς ενόχλησαν και ενέβαλαν εις ανησυχίαν και πολλοί θα επιθυμούσαν και θα εύχονταν να μην είχαν λάβει χώρα». Δεν αντιλαμβανόμαστε τι άλλο πιο ξεκάθαρο πλέον θα μπορούσαν να πουν αυτοί οι άνθρωποι, εκτός πλέον από το να δώσουν και τα συγκεκριμένα ονόματα.
Ταυτόχρονα όλη η Ελλάδα είδε εμβρόντητη τον αρμόδιο υπουργό να αναδιπλώνεται και να αποσύρει εσπευσμένα το σχετικό σχέδιο νόμου. Τι έχει συμβεί; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε ότι  ο υπουργός έκανε ένα λανθασμένο (δείγμα προχειρότητας), νομοσχέδιο και επομένως μόλις αντιλήφθηκε το λάθος του, το απέσυρε εσπευσμένα, είτε ότι πράγματι οι δύο εισαγγελείς έχουν δίκιο σε όσα λένε πιο πάνω, κάτι που ανάγκασε το αρμόδιο υπουργείο να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο. Άλλη λογική εξήγηση, αυτής της εσπευσμένης απόσυρσης, δεν υπάρχει.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα, είτε δηλαδή πρόκειται για νομοθετική προχειρότητα, είτε για δίκιο των εισαγγελέων, από τη στιγμή που στα μάτια της Κοινής Γνώμης δικαιώνονται οι δύο εισαγγελείς, με τον τρόπο που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν με την πολιτική ηγεσία και υποχωρεί ο αρμόδιος υπουργός, εδώ μπαίνει θέμα πολιτικής ευθύνης του αρμόδιου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπουργού. Δηλαδή θέμα παραμονής του στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και θα πρέπει να το δει αυτό ο κ. Παπαδήμος, πριν το θέμα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.  
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου