Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Ούτε τώρα υπήρξε απάντηση για το μείζον θέμα των απόρρητων δαπανών. Κρίμα κύριε Δήμα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 5, 2012
Η συγκάλυψη της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, μόνο θλίψη προκαλεί. Η παρέα του Παπανδρέου μοίραζε κονδύλια προς άγνωστους αποδέκτες σε πολύ περίεργες ημερομηνίες…
Κάντε κλικ στις εικόνες και δείτε την απάντηση του κυρίου Σταύρου Δήμα που μόνο θλίψη προκαλεί. Επανέρχεται στο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί παρέμβαση του ίδιου του Παπαδήμου.
Για να δούμε δηλαδή εάν ήταν συμπτωματική η εκταμίευση κολοσσιαίων ποσών που συνέπιπταν με την επίσκεψη κάτι τύπων όπως Σόρος και συναντήσεις με τον τοτε πρωθυπουργό…
Η ανταπάντηση Τσίπρα εδώ:
Είναι η τέταρτη φορά που αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα της διαχείρισης των απορρήτων δαπανών.
Ενώ ο ελληνικός λαός βιώνει τις συνέπειες της πρωτόγνωρης λιτότητας και της μνημονιακής πολιτικής, στον τομέα των απόρρητων δαπανών οι αλλεπάλληλες και «έγκαιρες» αναλήψεις και αυξήσεις πιστώσεων, η μεταφορά κονδυλίων, αλλά και γενικότερη αδιαφάνεια φαίνεται να αποτελούν συνήθη πρακτική.
Δυστυχώς, αυτή τη φορά και με τη κάλυψη του κ. Παπαδήμου ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός υπουργείου Οικονομικών, επανέλαβε ότι είναι αναρμόδιος.
Το δε Υπουργείο Εξωτερικών, αναπαρήγαγε διατάξεις του νόμου 3566/2007 και δεν έδωσε καμία επί της ουσίας των ερωτημάτων απάντηση.
Διευκρινίζουμε ότι το νόμο τον γνωρίζουμε. Απαιτούμε να εξακριβώσουμε εάν έχει τηρηθεί.
Το υπ. Εξωτερικών:
•    δεν απάντησε ως προς το τελικό ύψος των πιστώσεων του οικονομικού έτους 2010, το οποίο και δημοσιεύτηκε στον Απολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ούτε και ως προς την τελική διαμόρφωσή τους.  
•    δεν διευκρίνισε τους λόγους για τη μεταφορά των κονδυλίων από τις πιστώσεις της συμβατικής υποχρέωσης της χώρας για αναπτυξιακή βοήθεια (DAC δηλ. ΜΚΟ) καθώς και από το αποθεματικό του κράτους την εποχή των μνημονίων.
•    σχετικά με τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών δαπανών αναφέρθηκε μόνο στην απόφαση συγκρότησής της το 2011, αφήνοντας σαφώς να αντιληφθούμε ότι δεν έχουν προϋπάρξει όμοιες για τα έτη 2009 και 2010. Περιμένουμε διευκρίνιση.
•    δεν κατέθεσε κανένα σχετικό έγγραφο της Επιτροπής που να αποδεικνύει ότι τα ποσά δαπανήθηκαν για τους απόρρητους σκοπούς που προβλέπονται, ενώ τόνισε τη διάταξη που ορίζει ότι η διάθεση οποιουδήποτε σχετικού ποσού για άλλους σκοπούς απαγορεύεται επ΄ απειλής ποινής.
•    δεν απέστειλε κανένα σχετικό έγγραφο ούτε απόφαση της αύξησης των κονδυλίων αλλά ούτε και τα τυχόν έγγραφα που αποδεικνύουν την εύρυθμη λειτουργία της επιτροπής και της χρηστής διάθεσης των πιστώσεων των απόρρητων δαπανών.
Το γεγονός ότι λάβαμε για άλλη μια φορά αβάσιμες και ανεπαρκείς απαντήσεις, αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίπτωση συγκάλυψης. Τούτων δοθέντων δεν επαναλαμβάνουμε απλώς το ότι ο λαός έχει αυτονόητο δικαίωμα να γνωρίζει. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτό του το δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε.
Απαιτούμε λοιπόν να τοποθετηθεί δημοσίως ο πρωθυπουργός για το ζήτημα.
Επαναλαμβάνουμε την πίστη μας ότι, και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, αλλά και η ελληνική δικαιοσύνη, θα διερευνήσουν τις παρατυπίες στη διαχείριση απορρήτων δαπανών που εδώ και αρκετό καιρό έχει φέρει στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου