Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Π. Παυλόπουλος: Απατεώνες όσοι υποστηρίζουν ότι η Τρόικα ζητά μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 7, 2012
Αυτό που λέει ο Παυλόπουλος είναι βαρύτατο και πρέπει οι καραγκιόζηδες των ΜΜ”Ε” που αναπαράγουν αυτή την αθλιότητα περί “απαιτήσεων της Τρόικας” είτε να προσκομίσουν τα στοιχεία είτε να ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ.
Αφού ξεπουλήσουν τα φιλέτα στους Γερμανούς, θέλουν να διαλύσουν και τους μισθούς ώστε να μην ξοδεύονται τα παλικάρια… Όπως έγινε με τον ΟΤΕ, που αυτή την στιγμή ξεπουλούν και τα ασημικά.
Μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Α. Γαλανόπουλο και Κ. Λασκαράτο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«I.       Πρέπει να σταματήσει αμέσως η παραφιλολογία από τους περιφερόμενους στα ΜΜΕ κυβερνητικούς παράγοντες ότι, δήθεν, κινδυνεύουν τα κατώτατα όρια αμοιβών, όπως αυτά καθορίζονται στην Ελλάδα από τις εκάστοτε Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας λόγω απαίτησης της Τρόικας. Και ότι «προσπαθούν να μας σώσουν» διαπραγματευόμενοι.
Τονίζω με έμφασή ότι καμία Τρόικα και, ιδίως, κανένα όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να μας ζητήσει να παραβιάσουμε τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.  Και τούτο διότι, εκτός από το Σύνταγμά μας (άρθρο 22 παρ. 2 και 3) η συλλογική αυτονομία –άρα και η προστασία των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας- κατοχυρώνεται από κανόνες Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (π.χ. 98/1949, άρθρο 2, 151/1978, άρθρο 8, 154/1981, άρθρο 5) καθώς και από Κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (άρθρα 6 και 12).  Οι κανόνες αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τόσο του Διεθνούς Δικαίου όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Άρα αν μας ζητήσουν –που φυσικά δεν μπορούν να μας το ζητήσουν- η Τρόικα και ιδίως τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραβιάσουμε την προστασία που παρέχουν στους εργαζόμενους οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην Ελλάδα είναι απλό να τους αντιτείνουμε ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ζητήσουν κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το δίκαιο που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία τους.
Κατόπιν τούτου ας μην «πουλάνε εκδούλευση» διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες στον κόσμο που αγωνιά ότι «διαπραγματεύονται επιτυχώς» με την Τρόικα.  Το ξανατονίζω:  Καμία Τρόικα δεν ζήτησε και δεν μπορεί να ζητήσει μείωση των κατώτατων ορίων αμοιβών που καθορίζουν οι εκάστοτε Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
ΙΙ.       Όπως επίσης θέλω να  υπενθυμίσω τούτο: Η Τρόικα, μέσω του καταστροφικού Μνημονίου που με πρόθεση υπέγραψε –χωρίς καμία, δυστυχώς, διαπραγμάτευση- η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μας επέβαλε στόχους.  Τα συγκεκριμένα μέτρα επίτευξης των στόχων αυτών λήφθηκαν από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.  Δηλαδή η ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως των οικονομικώς ασθενέστερων οφείλεται, αποκλειστικώς, στην ανικανότητα της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου