Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΔΝΤ και Γερμανία λένε τώρα ότι το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων πρέπει να είναι πάνω από το 50%

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 7, 2012
Σας το λέγαμε εδώ και καιρό ότι το PSI δεν πάει καλά, αφού οι ιδιώτες πιστωτές δεν συμφωνούν. 
Μετά τις δηλώσεις επί δηλώσεων των τελευταίων ημερών ότι όλα πάνε “κατ’ ευχήν” τώρα Γερμανία και ΔΝΤ λένε ότι το κούρεμα θα πρέπει να είναι πάνω από το 50%. Ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που κάνουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις για το δικό μας χρεός. 
Αν τα πράγματα είναι έτσι, ότι δηλαδή χρειάζεται μεγαλύτερο κούρεμα, σημαίνει ότι οι μέχρι τώρα υπολογισμοί ήταν λανθασμένοι. Φυσικά, haircut πάνω από 50%, με τους ιδιώτες να αντιδρούν ήδη σε αυτό το ποσοστό, σημαίνει και πιστωτικό γεγονός. 
Από την άλλη, αν είναι ένα μέσο απειλής για τους ιδιώτες πιστωτές, σημαίνει ότι είχαμε απόλυτο δίκιο όσοι λέγαμε εδώ και καιρό ότι αυτό το πρόγραμμα “δεν περπατά”. 
Δεν είδαμε κανένα Υπουργείο Οικονομικών, κανένα Παπαδήμο ή Βενιζέλο να βγαίνουν και να απαντούν σε αυτές τις δηλώσεις, που στο κάτω κάτω αφορά το δικό μας χρέος. Γι’ αυτό το χρέος μας πρήζουν και τα κάνουμε όλα…
Για την ενημέρωση και μόνο, τις δηλώσεις αυτές τις έκαναν  ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ στο CNBC και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κλέμες Φουστ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. 
Ο Μπλανσάρ είπε: “Τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος δεν είναι καλά. Χρειάζεται σημαντική μείωση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα”.
“Οι αριθμοί πρέπει να υπολογιστούν, και όσο τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, ίσως το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου