Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Σε κλοιό βαριάς εγκληματικότητας η Αττική

Το newsbomb.gr σας παρουσιάζει έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις αιματηρές ληστείες στην πρωτεύουσα.

Σε κλοιό βαριάς εγκληματικότητας η Αττική
«Θερίζει» η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσιάζει το newsbomb.gr για το πρώτο 10μηνο του 2011.

Συγκεκριμένα στο διάστημα αυτό η αστυνομία συνέλαβε 705 ληστές, δηλαδή εγκληματίες που χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό προκειμένου να αποσπάσουν την λεία τους ενώ σε πολλά από αυτά τα περιστατικά υπήρξε νεκρός.
Το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος γίνεται πιο αντιληπτό αν κανείς αναλογιστεί ότι σε κάθε εξιχνίαση αντιστοιχούν πολλαπλάσιες ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε σχετική ερώτηση του βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη «για την παραβίαση του άρθρου 380 του Ποινικού Κώδικα (Ληστεία) κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2011 έως 10-11-2011, συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 464 άτομα, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά 96 άτομα, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής 95, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής 32 και από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής 105 άτομα. Επιπλέον, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, σχηματίστηκαν 18 δικογραφίες σε βάρος ανηλίκων και συνελήφθησαν 23 ανήλικοι».

Υπο αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό πως η οικονομική κρίση αλλά και η υπερσυγκέντρωση λαθρομεταναστών έχουν μετατρέψει την πρωτεύουσα σε εμπόλεμη ζώνη , καθώς όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στην παρανομία προκειμένου να επιβιώσουν.

Παράλληλα όμως αυξάνονται ανησυχητικά και οι συμμορίες που επιδίδονται σε πράξεις βαριάς εγκληματικότητας. Σύμφωνα άλλωστε με παραδοχές ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, η χώρα μας είναι η πρώτη σε χρήση καλάσνικοφ, συμπληρώνοντας ότι «κάθε μέρα έχουμε και από ένα περιστατικό κατά το οποίο χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο οπλοπολυβόλο» και εξηγούν ότι το καλάσνικοφ δεν είναι ένα συνηθισμένο όπλο για συμμορίες αλλά «για πόλεμο».

Οι δράσεις του αρμόδιου υπουργείου

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζουμε, η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα η Δίωξη Εγκλημάτων κατά της Ζωής (ΥΔΕΖΙ) επεξεργάζεται, αναλύει, χαρτογραφεί και εντοπίζει εκείνες τις περιοχές όπου εμφανίζονται τα περισσότερα «χτυπήματα» από εγκληματίες προκειμένου να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία, «παράλληλα για την αντιμετώπιση των ληστειών έχουν συσταθεί πέντε ομάδες από αστυνομικούς της ΥΔΕΖΙ οι οποίοι επιχειρούν μαζί με αστυνομικούς άλλων υποδιευθύνσεων για την ανακάλυψη και τη σύλληψη των δραστών. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να προχωρά σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της προκειμένου να κάνει πιο αποδοτικές εξετάσεις DNA και βαλλιστικές.

Τέλος, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, έχουν δοθεί νέες εντολές προς της Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «για την εντατικοποίηση των ενεργειών τους, την ενεργοποίηση του προσωπικού και την κατάλληλη αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο αστυνόμευσης σε όλες τις περιοχές της Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου