Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Tαινιες τρομου…Δωστε προσοχη!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 24, 2011
Π  Ρ  Ο  Σ  Ο  Χ  Η
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Σας παρακαλούμε διαβάστε το εξής άρθρο:
Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Αναρτήθηκε από τον/την στο Οκτωβρίου 10, 2011
«Εξπρές του μεσονυχτιού» αλά ελληνικά, ετοιμάζουν Σκοπιανοί, με στόχο πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω … Χόλιγουντ!
Το σενάριο  της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό τίζερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο, και πλέον αναζητείται αγωνιωδώς χρηματοδότης προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα.
«Η άλλη Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σεναρίου, με τη χώρα μας να παρουσιάζεται ως «κατακτητής» της Μακεδονίας από όπου «εκδίωξε» τους Μακεδόνες, που δεν θεωρούνται Έλληνες αλλά Σκοπιανοί.
Κεντρικός ήρωας της ταινίας, δεν είναι κάποιος νεαρός φοιτητής που συλλαμβάνεται για εμπόριο χασίς, όπως στο «Εξπρές του μεσονυχτίου», αλλά ένας Αμερικανοσκοπιανός  πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή έχει στο στήθος του τατουάζ, την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας (sic).
Η πρωτοβουλία  ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης  «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο»  κ.  Τόντορ Πέτροφ, έναν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς Σκοπιανούς και πιστό υποστηρικτή του πρωθυπουργού κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Θέλουμε  να κάνουμε μια  ταινία για να αποδείξουμε  τον φασιστικό  χαρακτήρα της  Ελλάδας, σε όλο τον  κόσμο. Το τελευταίο  διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας» γράφει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του ο κ. Πέτροφ, αποκαλύπτοντας το ξαφνικό ενδιαφέρον του για την 7η Τέχνη : «Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» καταλήγει, αναφέροντας πως το σενάριο της ταινίας το έγραψε ένας εκ των σεναριογράφων των ταινιών Ράμπο, χωρίς όμως να αποκαλύψει  το όνομα του.
Αρρωστημένο σενάριο
Κεντρικός ηρώας  τής ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε» το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ.
Έξω από την  Αθήνα, στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, θα καυγαδίσει με ομάδα … νεοναζί, που σταμάτησαν ένα φορτηγό με σκοπιανές πινακίδες και επιχείρησαν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ».
Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί μετά υπόδειξη των νεοναζί, θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία.
Εξαιτίας  του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται, κατόπιν «άνωθεν εντολών» προκειμένου να ομολογήσει από πού κατάγεται και γιατί  θέλησε να επισκεφθεί την Έδεσσα.
Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια και πολύ πόνο και αίμα, ο Stoyan ως άλλος Ράμπο, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει.
Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας».  
Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ – Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο.
Μπορεί η ταινία να έχει «κολλήσει» στη χρηματοδότηση, αλλά ήδη στο διαδίκτυο προβάλλεται τίζερ από τη σκηνή του βασανισμού του ήρωα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σκληροπυρηνικοί …  
Βασικό αίτημα της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» είναι η αναγνώριση της ανύπαρκτης Σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όσους εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο και η επιστροφή των υποτιθέμενων των περιουσιών τους.
Παράλληλα τάσσεται κατά της αλλαγής της ονομασίας των Σκοπίων, ζητώντας να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Ο οργάνωση έχει φανατικά μέλη και συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της εθνικιστικής κυβέρνησης Γκρουέφσκι και της πολιτικής «αρχαιομακεδονοποίησης» του σλαβικού πληθυσμού της χώρας.
ΕΙΠΑΝ
Νίνα Γκατζούλη Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
«Όταν πριν από  μερικά χρόνια η κυβέρνηση Γκρουέφσκι ξεκίνησε να υλοποιεί το σχέδιο «αρχαιομακεδονοποίησης»  των Σκοπίων με τοποθετήσεις  μνημείων και αγαλμάτων, στην Ελλάδα κάποιοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, κάνοντας λόγο για «ανέκδοτα».
Το άγαλμα όμως του Μεγάλου Αλεξάνδρου ορθώνεται κανονικότατα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων .
Σήμερα που  οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται για το γύρισμα ταινίας με αυτό το αρρωστημένο σενάριο, που η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μη δημοκρατική χώρα, με τις αρχές να συνεργάζονται με τους νεοναζί και στις φυλακές να γίνονται βασανιστήρια κρατουμένων, ας μη βιαστούν κάποιοι να κάνουν πάλι λόγο για σκοπιανό «ανέκδοτο» γιατί θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά». [Παναγιώτης Σαββίδης, protothema.gr]

Διαβάστε επίσης
Οι Σκοπιανοί διαφημίζουν μαθήματα “μακεδονικής γλώσσας” για τους… βορειοελλαδίτες!
Σαν αρχαίοι Μακεδόνες εμφανίστηκαν οι Σκοπιανοί στο σόου της ανεξαρτησίας (Φωτορεπορτάζ)
Πανηγύρια μισελλήνων, με τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους
ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου