Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικό πλοίο βυθίζεται εντός του FIR Αθηνών – Αρνήθηκαν τη διάσωση από το ελληνικό super puma

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Δεκεμβρίου 27, 2011
Άγνωστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της ημιβύθισης φορτηγού πλοίου, υπό τουρκική σημαία, το οποίο μετέφερε λίπασμα, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.
Το πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από 12 άτομα, εγκατέλειψε το πλοίο και παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό σκάφος.
Στην περιοχή έσπευσαν, επίσης, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, «απογειώθηκε για αποστολή έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου την 10:55, του, υπό τουρκική σημαία, φορτηγού πλοίου DOGU HASLAMAN», που «βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Χίου και Σάμου και εντός του FIR Αθηνών, περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα του πλοίου «είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο παραπλέον φορτηγό πλοίο PIRIREIS» και ότι «το πλήρωμα αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο PIRIREIS, αναφέροντας ότι αναμένουν τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν».
Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά και σκάφος του πολεμικού ναυτικού, το δε ημιβυθισμένο Τουρκικό πλοίο, είχε αναχωρήσει από το Νικολάγιεφ της Ουκρανίας, με προορισμό το Ισραήλ.
Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου