Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Νικολόπουλος (ποιός άλλος;) έσπασε πρώτος την σιωπή της ΝΔ για την προφυλάκιση Εφραίμ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 27, 2011
Από το Briefingnews.gr
Πίεση από την εκλογική τους βάση, να πάρουν δημόσια θέση για την απόφαση προφυλάκισης του Ηγούμενου Εφραίμ, δέχονται αρκετοί  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Χαρακτηριστικά είναι η αποκάλυψη του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου. Αναφερόμενος στην εκλογική του περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πάτρα, ανέφερε πως δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που εξέφραζαν την οργή τους για την απόφαση να προφυλακιστεί ο Ηγούμενος  Εφραίμ και μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό flash, ο Νίκος Nικολόπουλος δήώσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δέχτηκα στην Πάτρα πάρα πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που αναρωτιόνταν αν είναι τυχαίο παραμονή Χριστουγέννων. Σκοπιμότητες μπορεί να έχουν οι πολιτικοί, αλλά δε νομίζω να έχουν οι πολίτες που ρώτησαν για την περιουσιακή κατάσταση του Εφραίμ. Στο πολίτη δεν υπάρχει ιδιοτέλεια.»
Ο Κ. Νικολόπουλος όμως δεν είναι ο μόνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρά δημόσια  στην  απόφαση  προφυλάκισης του κ. Εφραίμ. Και ο Θεόδωρος Καράογλου αμφισβήτησε ευθέως τους λόγους που επικαλέστηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΝΕΤ 105,8, ο Θεόδωρος Καράογλου  αν΄’εφερε συγκεκριμένα: «Θεωρώ αναμφισβήτητα σκληρή την απόφαση της δικαιοσύνης, και μάλιστα μια προφυλάκιση που πρέπει να γίνει τέτοιες μέρες.
Ποιοι είναι οι σοβαροί λόγοι και θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων;
Δεν ξέρω αν υπάρχει πολιτικού περιεχομένου σκοπιμότητα. -Είναι περίεργη η απόφαση της δικαιοσύνης και γι’ αυτό την κρίνω.»
Ο κ. Καράογλου προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα και μιλώντας  για την ουσία της υπόθεση των ανταλλαγών τόνισε ότι  «σκάνδαλο με την έννοια της οικονομικής συναλλαγής δεν τεκμηριώθηκε πουθενά.»
Αναφερόμενος προσωπικά στον Ηγούμενο Εφραίμ ο Θεόδωρος Καράογλου είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για έναν γέροντα, έναν ηγούμενο ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Υπάρχει μια δικαστική απόφαση τη σέβομαι. Τέτοιες μέρες θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί. Είναι λίγο περίεργη αυτή η χρονική συγκυρία. Θα σκοτώσει κανέναν, θα κλέψει, δεν μπορώ να καταλάβω!»
Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται ευθέως απέναντι σε αυτήν την δικαστική απόφαση προφυλάκισης του Ηγούμενου Εφραίμ. Δεν έχουν όλοι όμως το θάρρος της γνώμης τους για να  μιλήσουν  δημοσίως, τουλάχιστον προς το παρόν.
Άλλωστε στην ΝΔ όλοι συνομολογούν ότι η υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Μονή Βατοπαιδίου εμφανίστηκε ως δήθεν σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων για να πλήξει και τελικά να γκρεμίσει πολιτικά την  κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν μια μεγάλη σκευωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου