Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

"Μποτσουάνα” γίναμε…!!!

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Δεκεμβρίου 24, 2011
Economist: Προβληματική (ελλατωματική) Δημοκρατία έχει η Ελλάδα..μια θέση πάνω απ την Μποτσουάνα!!!
To Economist εξέδωσε την ετήσια έκθεσή του για το 2011 “ Democracy index 2011, Democracy under stress ”,  (Δείκτης Δημοκρατίας, Η Δημοκρατία υπό πίεση)
Σύμφωνα με την πιο πάνω μελέτη, επτά χώρες της Δυτικής Ευρώπης σημείωσαν μείωση στην βαθμολογία τους και καμία χώρα δεν είχε αύξηση.
Ο κύριος λόγος για την πτώση στις βαθμολογίες της δημοκρατίας το 2011 στην περιοχή της Ευρώπης, ήταν η διάβρωση της κυριαρχίας…

και της δημοκρατικής λογοδοσίας, που σχετίζεται με τις επιπτώσεις της και τους χειρισμούς της κρίσης της ευρωζώνης.
Πέντε από τις επτά χώρες που έχουν πτώση στις βαθμολογίες τους, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία είναι μέλη της ευρωζώνης .
Πιο δραματικά-εντυπωσιακά, σε δύο χώρες (Ελλάδα και Ιταλία) οι δημοκρατικά εκλεγέντες ηγέτες έχουν αντικατασταθεί από τεχνοκράτες επικεφαλής των κυβερνήσεων.
Σύμφωνα με την έκθεση του Economist, η Ελλάδα κατατάσσεται στις “Προβληματικές” Δημοκρατίες !!!
Η χώρα μας βρίσκεται στην 32η θέση κάτω από την Ιταλία και πάνω απ την Μποτσουάνα…
Ο δείκτης της δημοκρατίας του Economist Intelligence Unit της δημοκρατίας, βαθμολογείται σε μια κλίμακα 0 έως 10, με βάση τις διαβαθμίσεις 60 δεικτών που κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες: εκλογική διαδικασία και πλουραλισμός, ατομικές ελευθερίες, λειτουργία της κυβέρνησης, πολιτική συμμετοχή και πολιτική κουλτούρα.
Κάθε κατηγορία έχει μια βαθμολογία στην κλίμακα 0 έως 10, και ο συνολικός δείκτης της δημοκρατίας είναι ο μέσος όρος των πέντε δεικτών των κατηγοριών
Οι τιμές των δεικτών χρησιμοποιούνται για να καταταχθούν οι χώρες σε έναν από τους τέσσερις τύπους καθεστώτων:
1. Πλήρης δημοκρατία- Βαθμολογίες 8-10
2. Προβληματική δημοκρατία- Βαθμολογίες 6 – 7,9
3. Υβριδικά συστήματα – Βαθμολογίες 4 – 5,9
4 Αυταρχικά καθεστώτα – Βαθμολογίες κάτω από το 4
Πλήρης δημοκρατία: Οι χώρες στις οποίες γίνονται σεβαστές όχι μόνο οι βασικές πολιτικές και των ατομικέ ελευθερίες, αλλά αυτά θα τείνουν επίσης να υποστηρίζονται από μια πολιτική κουλτούρα που να ευνοεί την άνθηση της δημοκρατίας. Η λειτουργία της κυβέρνησης είναι ικανοποιητική. Τα Media είναι ανεξάρτητεα και ποικίλα. Υπάρχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου