Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Οι περιβόητες συζητήσεις με την Ελβετία, κατέληξαν στην …μείωση της φορολόγησης των μερισμάτων για τις Ελβετικές εταιρείες!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 30, 2011
Αμ, πως, είδατε πως το ΠΑΣΟΚ φυλάει το… οικογενειακό εισόδημα;
Του Σπύρου Δημητρέλη
Άντληση πληροφοριών για Έλληνες που εισπράττουν εισοδήματα από κάθε πηγή στην Ελβετία, όπως είναι οι τόκοι από καταθέσεις, προβλέπει η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολόγησης.
Σε αντάλλαγμα οι Ελβετοί εξασφάλισαν μειωμένη φορολόγηση των μερισμάτων που εισπράττουν από συμμετοχές του σε ελληνικές η ελβετικών συμφερόντων εταιρείες στην Ελλάδα. 
Το υπουργείο Οικονομικών, με την τροποποίηση της σύμβασης που κατέθεσε στη Βουλή πριν από λίγη ώρα, ευελπιστεί ότι με τις αλλαγές στη σύμβαση με τους Ελβετούς θα εξασφαλίσει γρήγορα στοιχεία
  για Έλληνες που εισπράττουν τόκους από καταθέσεις στην Ελβετία, καθώς και πληροφορίες που θα του επιτρέψει να φορολογήσει κατοίκους της Ελλάδας που αντλούν εισοδήματα από την κεντρικοευρωπαϊκή χώρα.
Ειδικότερα, όσον αφορά τα «δώρα» που εξασφάλισαν οι Ελβετοί, η συμφωνία προβλέπει:
-τη μείωση του φόρου που επιβάλλει η Ελλάδα στα μερίσματα που εισπράττουν Ελβετοί και ελβετικές εταιρείες από το 35% στο 5% έως 15% ανάλογα με την περίπτωση. 
-μειώνεται από το 10% στο 7% ο συντελεστής φορολόγησης των τόκων που εισπράττουν Ελβετοί από καταθέσεις στην Ελλάδα και Έλληνες από καταθέσεις τους στην Ελβετία.
-επίσης Ελβετοί που θα πουλήσουν μετοχές ή ακίνητά τους στην Ελλάδα, μπορούν να φορολογηθούν με το νέο καθεστώς στην Ελβετία. Ισχύει και το αντίστροφο.
Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας υπογράφηκε στη Βέρνη στις 4 Νοεμβρίου του 2010. Η τροποποίηση υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.
Η είδηση από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου