Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ)!

 
Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα που ζητά απ’ την Δημοκρατία της Τουρκίας να προστατέψει την Χριστιανική της κληρονομιά και να επιστρέψει εκκλησιαστική περιουσία που έχει κατασχεθεί. Το ψήφισμα 306, που είχε υπερκομματική υποστήριξη, εκφράζει την άποψη της...
Αμερικανικής Βουλής ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πρέπει σε όλες τις επίσημες επαφές της με την Τουρκική ηγεσία και άλλους τούρκους αξιωματούχους να τονίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει να δώσει τέλος σε κάθε είδους θρησκευτική διάκριση, να τερματίσει περιορισμούς στην εκπαίδευση, διορισμό και χειροτονία Χριστιανών κληρικών, να επιστρέψει όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες και περιουσία στους νόμιμους δικαιούχους τους και να σεβαστεί πλήρως το δικαίωμα των Χριστιανών να εκφράζουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Κηδεμόνες του ψηφίσματος ήταν οι βουλευτές Έντ Ρόις, Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια και Χάουαρντ Μπέρμαν, Δημοκρατικός επίσης από την Καλιφόρνια. Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από τους συμπροέδρους της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης θεμάτων που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, Carolyn Maloney, Δημοκρατική από τη Νέα Υόρκη και Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα. Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε παράλληλα και από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως την ομάδα προώθησης Αρμενικών συμφερόντων και την ομάδα προάσπισης θεμάτων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η μεγαλύτερη Ελληνο-Αμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ συνεχάρη το Κογκρέσο για την έγκριση του ψηφίσματος. Ο Ύπατος Πρόεδρος της οργάνωσης, John Grossomanides, δήλωσε ότι «το ψήφισμα αυτό είναι σύμφωνο με την αμερικανική παράδοση προώθησης των αρχών της θρησκευτικής ελευθερίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο». Η υιοθέτηση του ψηφίσματος, σημείωσε ο κ. Grossomanides, «αποτελεί άλλη μια απόδειξη της αφοσίωσης των ΗΠΑ στην Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα δικαιώματα».

fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου