Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία όχι σε άλλες μειώσεις συντάξεων

 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εμμονή του κ. Κουτρουμάνη σε νέες και άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων δεν πέρασε. Η υπαναχώρηση αποδεικνύει ότι η ρύθμιση για τις επικουρικές κάθε άλλο παρά επείγουσα ήταν, όπως προσπάθησε να την παρουσιάσει. Άλλωστε, η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε ήδη δύο τέτοιες ρυθμίσεις.
Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε άλλες μειώσεις συντάξεων. Όμως, διάλογο για συνολικές πολιτικές βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών Ταμείων και διασφάλισης των συντάξεων όλων των Ελλήνων, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το ταχύτερο δυνατό. Με μια προϋπόθεση: Ότι θα έχουμε πλήρεις και έγκυρες Αναλογιστικές Μελέτες για κάθε Ταμείο.
-   Οι Επικουρικές Συντάξεις δεν περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό, δεν τις πληρώνει το Κράτος, δεν έχουν επιπτώσεις στις δημόσιες δαπάνες και στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
-   Σε κάθε περίπτωση και για να μπει φραγμός στην απόπειρα παραπληροφόρησης των Ελλήνων, διευκρινίζουμε ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή (Προϋπολογισμός και Προγραμματικές Δηλώσεις) για τη σημερινή πρωτοβουλία. Το αντίθετο: Υπήρξαν σε όλους τους τόνους διαβεβαιώσεις ότι όλα τα μέτρα για το 2011 και 2012 είναι ήδη Νόμοι του Κράτους. Και η πρόβλεψη για μείωση στις επικουρικές, το 2012 και μετά, στηρίζεται σε νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. (Ν. 4024/2011 – ΦΕΚ α226, 27.10.2011).
-          Στο Μεσοπρόθεσμο (Ιούλιος του 2011) και στο Πολυνομοσχέδιο (Οκτώβριος του 2011) περιλαμβάνονται μόνο γενικές αναφορές. Αναφέρουν ότι χρειάζονται “αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να γίνουν”, και ότι υπάρχει “ανάγκη εξοικονόμησης πόρων για τα επικουρικά”.
-          Η πέμπτη επικαιροποίηση της τρόικας αναφέρεται σε “απάλειψη ανισορροπιών”, σε “σταθεροποίηση τρεχουσών δαπανών σε βιώσιμα επίπεδα” και σε “σύνδεση εισφορών και παροχών”.
-          Τέλος, ο Προϋπολογισμός του 2012, δεν προβλέπει νέες μειώσεις, αλλά περιλαμβάνει, στην εισηγητική του έκθεση, τις μειώσεις διαφόρων συντάξεων, που είχαν ήδη ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι όποιες “παρεμβάσεις” προβλέπονται, αφορούν μέτρα για την εξυγίανση των Ταμείων και την εξασφάλιση της μελλοντικής τους βιωσιμότητας.
Ο Προϋπολογισμός δεν αφορά τα Επικουρικά Ταμεία!
Τον εξορθολογισμό των Επικουρικών Ταμείων ας τον συζητήσουμε, συνολικά με το Ασφαλιστικό σύστημα, αλλά να έχουμε στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και όλες τις παραμέτρους.
Απορρίπτουμε την πρόταση Κουτρουμάνη που, για τρίτη συνεχή φορά, επιβάλλει νέες περικοπές.
Λέμε: όχι σε μέτρα αποσπασματικά που δεν λύνουν το πρόβλημα.
Και, όχι σε άλλες μειώσεις συντάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου