Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΒΡΕ ΒΡΕ ΒΡΕ!!! "Να το ξαναπούμε; Οι Γερμανοί κατονομάζουν Τσοχατζόπουλο και μίζες μετά από 12 χρόνια."

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 20, 2011

Διαβάστε:Η μεγάλη δικαίωση Καμμένου για τα υποβρύχια. Από το 1998 ούρλιαζε και το παρακράτος του Σημίτη τον βάφτιζε “τρελλό”.

ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

Πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία Ferostaal απο δικαστήριο του Μονάχου, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Σε διετή φυλάκιση με αναστολή δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη.

Η απόφαση του δικαστηρίου μιλάει για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων στο υπουργείο Αμυνας το 2000.
Το δικαστήριο καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrostaal ενώ καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 36.000 και 18.000 ευρώ, για μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ το 2000 στην Ελλάδα και το 2003 στην Πορτογαλία.
Η απόφαση για την Ελλάδα αφορά την προμήθεια των τεσσάρων (συν δύο) γερμανικών υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων το “Παπανικολής”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου απο τα 62 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον το 1/3 πήγε σε αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Άμυνας μέσω ενδιάμεσων συμβούλων που βοήθησαν τη Ferrostaal να έχει προσβάσεις στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το Mega, στην αγόρευσή του ο δικαστής είπε οτι “τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς, όχι από ιδιώτες. Όποιος πληρώσει μίζες γι’ αυτές τις δουλειές, πρέπει αναγκαστικά να προσεγγίσει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να αγοραστούν τα υποβρύχια”.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο πρώην μάνατζερ ενέκριναν  την καταβολή μέρους του ποσού αυτού σε “λήπτες αποφάσεων υπουργείων και Αρχών”, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται. Ονομαστικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.
Και οι δύο κατηγορούμενοι, που παραδέχθηκαν οτι έδωσαν τις μίζες σε Ελλάδα και Πορτογαλία, είχαν κάνει συμφωνία, γι’ αυτό και οι ποινές τους είναι με αναστολή. Οι ίδιοι είχαν υποστηρίξει στις καταθέσεις τους πως για λόγους δικής τους ασφάλειας δεν ήθελαν να γνωρίζουν τους αποδέκτες των μιζών, λέγοντας πως σε τέτοιες δουλειές καλό είναι να μην ξέρεις πού πάνε τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου