Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

FINANCIAL TIMES vs Γερμανίας: Η Μέρκελ πρέπει να μοιράζει τα υπερκέρδη της με τον ευρωπαϊκό νότο!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 25, 2011
Δριμεία κριτική στη Γερμανία εξαπέλυσαν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, λέγοντας ότι «Η Γερμανία αντλεί τεράστια οφέλη από τη νομισματική ένωση, γι’ αυτό θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να τη σώσει».
Η εφημερίδα αναφέρει τις κινήσεις που έχει κάνει η Γερμανία για να καταπολεμήσει την κρίση, που στην ουσία έχουν οδηγήσει σε υπερκέρδη από τις εξαγωγές της χώρας.
Μάλιστα κάνει λόγο για «τρικ», που όπως γράφει χαρακτηριστικά, «απέτυχαν παταγωδώς και η ήπειρος πλησιάζει στο χείλος της αβύσσου».
Οι FT γράφουν επίσης, ότι εξαιτίας της κρίσης και των πιέσεων στο ευρώ (απόρροια της σκληρής στάσης της Μέρκελ) έχουν οδηγήσει τις γερμανικές εξαγωγές σε ραγδαία αύξηση, η οποία αγγίζει το 18%, ενώ εκτιμά ότι αν η Γερμανία ήταν στο μάρκο και όχι στο ευρώ, η αύξηση μπορεί να μην έφτανε καν το 10%!
Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι «αντί να καταδικάζουν τους νωθρούς νότιους, οι Γερμανοί θα έπρεπε να μοιραστούν τα λάφυρα τους… θα έπρεπε να τους αποζημιώσει».
Αυτό που λένε οι οικονομολόγοι, τα πλεονάσματα του Βορρά είναι τα ελλείμματα του Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου