Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Οι καταγγελίες του Ανδρέα Βγενόπουλου για υπερτιμολογήσεις έως 1300% στα νοσοκομειακά υλικά !!

Αναρτήθηκε από τον/την onlinepress2 στο Νοεμβρίου 27, 2011
Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, στοιχεία και γεγονότα αντλήθηκαν και από την κατάθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, αντιπροέδρου του ομίλου «Υγεία» . Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε συγκρίνει την υπόθεση των ιατρικών προμηθειών με σκάνδαλο Siemens επί 50 ή 150 φορές , ότι η ρύθμιση χρεών που επιδίωκε η κυβέρνηση το 2010 «επιβραβεύει τους απατεώνες, οι οποίοι υπερτιμολογούν κατά 800%  – 1.300% τα υλικά εις βάρος εκείνων που έχουν το εύλογο κέρδος του 5%» . Ειδικότερα, όταν το 2010 η κυβέρνηση διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τις προμηθεύτριες εταιρίες για τη ρύθμιση της αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου, οι προμηθευτές επέβαλαν εμπάργκο υλικών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας να αδυνατούν να εξυπηρετούν ακόμα και τα επείγοντα έκτακτα περιστατικά. «Το εμπάργκο -αναφέρει το ΣΔΟΕ με αφορμή την κατάθεση Βγενόπουλου- έχει επεκταθεί σε όλα τα υλικά, διότι οι μικροί προμηθευτές αναλώσιμων, όπως γάζες, σύριγγες, κλπ, των οποίων τα ποσά που οφείλονται είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, δεν επιθυμούν να περιληφθούν στη ρύθμιση των 6,8 δια ευρώ (σ.σ.: είναι οι μεγάλες προμηθεύτριες εταιρίες, κυρίως εκείνες που έπαιρναν τις δουλειές με απευθείας αναθέσεις) και να πληρωθούν με τους ίδιους όρους ρύθμισης, δηλαδή με τετραετή ομόλογα. Φυσικά και θα καταρρεύσουν, γιατί το κέρδος τους είναι περιορισμένο στο 5%».
Και συνεχίζει: Στις 17 Ιουνίου η συμφωνία καταφανώς έχει επιτευχθεί. Οι δύο μεγάλοι σύλλογοι, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΣΕΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών με 2,4 δια χρέος), έχουν πετύχει τη γραμμή τους και επειδή ικανοποιούνται από τις νέες ρυθμίσεις αποφασίζουν να προμηθεύουν κανονικά με υλικά τα νοσοκομεία. Αντίθετα, ο ΠΑΣΥΠΙΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών, φτηνών αναλώσιμων, γάζες, ράμματα κ.λπ.), αποτελούμενος από μικρές επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούνται από τη ρύθμιση, καλύπτει μόνο τις επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων» . Εφόσον ισχύουν τα αναφερόμενα στην κατάθεση Βγενόπουλου και στα στοιχεία που παρέθεσαν άλλοι μάρτυρες, τότε προκύπτει ότι με τη ρύθμιση των οφειλών των δημόσιων νοσοκομείων προς τις εταιρίες, στην οποία προέβη πέρσι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ουδόλως ωφελήθηκε το Δημόσιο. Αντίθετα, κερδισμένες ήταν και πάλι οι εταιρίες. Το σημαντικότερο είναι, δε, ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως κατέθεσαν μάρτυρες στο ΣΔΟΕ, «νομιμοποιούνται με νομοθετική ρύθμιση, άρα και να πληρωθούν, όλες οι εξωσυμβατικές προμήθειες το -40% – 50% του ολικού χρέους -που είχαν απορριφθεί ως μη σύννομες (επειδή ήταν απευθείας αναθέσεις) από το Ελεγκτικό Συνέδριο!»
(Tύπος της Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου