Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ)


  Πατήστε για μεγέθυνση

Προσωρινή διαταγή στη ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο η Επιχείρηση χρέωσε υπέρογκο και λανθασμένα υπολογισμένο το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και η πρωτοδίκης Αμαλία Παπαδάκη.

Είναι η ορκωτή προσωρινή διαταγή που εκδίδει η Δικαιοσύνη για τα λάθη στον υπολογισμό του έκτακτου τέλους και αναμένεται ότι θα αποτελέσει οδηγό για χιλιάδες άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αφού τα λάθη είναι πάρα πολλά. Το λογικό πάντως θα είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κάποια νομοθετική ρύθμιση , διαφορετικά τα δικαστήρια είναι βέβαιο ότι θα «μπλοκάρουν» από τις υποθέσεις με τα αμέτρητα λάθη και οι αποφάσεις τους αναμένεται να είναι ευνοϊκές για τους καταναλωτές,

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συζητηθεί στην Καλαμάτα και αίτηση ανέργου για την έκδοση ανάλογης προσωρινής διαταγής. Ο άνεργος τονίζει ότι δεν έχει έσοδα και δεν μπορεί να πληρώσει το τέλος.

Η Δήμητρα Διακουμέα και ο Θεόδωρος Βαρβαρούτσος είναι ιδιοκτήτες μίας διώροφης οικοδομής με υπόγειο στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Ενώ το εμβαδόν της δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας ανέρχεται στα 162 ευρώ τετραγωνικά μέτρα, το τέλος έχει υπολογιστεί εσφαλμένως επί επιφανείας 243 τετραγωνικών. Ακόμη χειρότερα, ενώ η ιδιοκτησία τους βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης έχει καθοριστεί στα 58 ευρώ το τετραγωνικό, ο υπολογισμός του τέλους έγινε με τιμή ζώνης 2.150 ευρώ!

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών
«Η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, και κατά συνέπεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες «προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες». Τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο οικονομικών.(Εμείς δεχόμαστε μόνο αποφάσεις που βολεύουν τους κολλητούς μας Μάκαρο, Χριστοφοράκο, Μαντέλη, Τσουκάτο, Λαυρεντιάδη, Ακη και CIA.
Και αν δεν μας βολεύουν αλλάζουμε τους Νόμους με μια τόση δα τροπολογία και απαλλασσόμαστε από κάθε ευθύνη για οτιδήποτε, βλέπε Ευάγγελος Βενιζέλος και εμείς και όσα τομάρια πέρασαν από αντίστοιχα Υπουργεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου