Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 4 ΓΙΑ ΤΟ SHOW “GO GREEK FOR A WEEK”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2011
Μετά την δημοσιοποίηση από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι “Channel4″ για το νέο του “reality show” με τίτλο “Go Greek for a week”, (βλ. http://www.channel4.com/programmes/go-greek-for-a-week/episode-guide/series-1/episode-1), στο οποίο ξεφτιλίζονται και συκοφαντούνται συλίβδην όλοι οι  Έλληνες εργαζόμενοι, ως τεμπέληδες, που παίρνουν υψηλούς μισθούς και συντάξεις και εκπληκτικά προνόμια (πείτε το αυτό στον καημένο νέο με πτυχία και μεταπτυχιακά που έβρισκε δουλειά στις ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ με 800 ευρώ -τώρα δε το συζητάμε, απλά μεταναστεύει-), έχουν ληφθεί ορισμένες πρωτοβουλίες από Έλληνες συμπολίτες μας, στις οποίες μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ όλοι να συμμετέχουμε με στόχο ει δυνατόν την ακύρωση αυτής της ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ στα ιστορικά της τηλεόρασης  προσβολής ενός ολόκληρου έθνους και μάλιστα του ελληνικού που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα και στο παρελθόν και στο παρόν. (Δείτε επίσης το πολύ καλό βίντεο του Ελληνοβρεττανικού επιμελητηρίου με τίτλο: “That’s Greece!”http://www.youtube.com/watch?v=ppJW01LeRrk ).
Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
1) Να υπογράψετε ηλεκτρονικά στην παρακάτω συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας (η οποία πηγαίνει απευθείας προς το Channel4). Εδώ πρέπει να μαζευτούν όσο περισσότερες υπογραφές είναι δυνατόν: http://www.thepetitionsite.com/3/sign-here-protest-for-channel-4s-broadcast-go-greek-for-a-week/
2) Κάνετε αναφορά/report στην ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ CHANNEL 4 ΣΤΟ FACEBOOK ως εξής: Πηγαίνετε στο link http://www.facebook.com/Channel4 και κάτω-κάτω αριστερά επιλέξτε REPORT THIS PAGE-> HATE SPEECH OR PERSONAL ATTACK-> (CHOOSE A TYPE) TARGETS A RACE OR ETHNICITY ή αντίστοιχα στα ελληνικά: Αναφορά Σελίδας -> Μήνυμα μίσους ή προσωπική επίθεση -> (επιλέξτε) Στοχεύει φυλή ή έθνος.
2) Αν είστε αγγλομαθείς, στείλετε σχόλιο διαμαρτυρίας στο δικτυακό τόπο του Channel4: http://www.channel4.com/4viewers/contact-us . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΩΣ: Όχι σχόλια αυτολύπησης, όπως έχω δει να κάνουν μερικοί, του στυλ: “ντροπή σας, να μας κοροϊδεύετε, εμείς που τα περνάμε τόσο δύσκολα κλπ”, διότι τους δίνουμε πάτημα να πουν “καλά να πάθετε τώρα, τα παθαίνετε διότι πριν περνούσατε όλοι καλά!!). ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Γράψτε σχόλια που θα αποκαθιστούν την πραγματικότητα: π.χ ότι ΄σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές οι Έλληνες είναι από τους πιο χαμηλά αμοιβόμενους λαούς της Ευρώπης, δουλεύουν περισσότερο από τους περισσότερους λαούς (και τους Γερμανούς), βγαίνουν στη σύνταξη κατά μέσο όρο αργότερα από τους περισσότερους λαούς της ΕΕ και έχουν κόστος ζωής μεγαλύτερο από το μέσο όρο της ΕΕ (μεγαλύτερο της Γερμανίας). Έχουμε προσφέρει σε όλους τους οικονομικά, ανοίγοντάς τους τα σύνορά μας και αγοράζοντας τα προϊόντα τους εις βάρος της οικονομίας μας, έχουμε πολεμήσει και έχουμε χύσει το αίμα μας για την ελευθερία τους (και στην αρχαιότητα και στο πρόσφατο παρελθόν). Για να μην πούμε ότι μας καταλήστευσαν και δεν μας έχουν αποζημιώσει. ΟΧΙ ΕΝΟΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΛΥΠΗΣΗ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!
3) Γράψτε μήνυμα προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ στο Λονδίνοhttp://www.greekembassy.org.uk/Contact/English/tabid/92/language/en-US/Default.aspx ζητώντας να παρέμβουν για το θέμα δια της διπλωματικής οδού. Ή πάρτε και τηλέφωνο: 0044 20 73135600 (βγαίνει ο αυτόματος τηλεφωνητής, κάντε υπομονή να τελειώσει όσα λέει και μετά αφήστε ηχητικό μήνυμα).
4) Γράψτε μήνυμα στο δικό μας ΥΠ.ΕΞhttp://www1.mfa.gr/contact/mfa-el-contacts/ypourgeio-exoterikon.html . Αν τους έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας, θα μπορούσαν να δεχτούν και αυτοί κάποια πίεση και να κινηθούν.  Ή πάρτε και τηλέφωνο: 210 368 1000.
5) Γράψτε μήνυμα διαμαρτυρίας στην ΠΡΕΣΒΕΙΑ της Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ στην Αθήνα:consular.athens@fco.gov.uk  Ή πάρτε και τηλέφωνο:210 7272 600. Στο αυτόματο μενού που ακολουθεί, πατήστε το “6″. Βγαίνει μία κοπελιά (ελληνίδα), που καταγράφει τα σχόλιά σας.
6) Τέλος, εάν κάποιοι ανήκετε ή έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε σε κάποια νομικά ή φυσικά πρόσωπα τα οποία θα είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν με ασφαλιστικά μέτρα ή άλλο νομικό μέσο ενάντια στο κανάλι (διότι εδώ δεν υφίσταται μόνον ο ελληνικός λαός εν συνόλω μεγάλη ηθική βλάβη αλλά πιθανότατα κάποιες επαγγελματικές ομάδες να υποστούν άμεσα ή έμμεσα και οικονομική βλάβη). Δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω ότι όπως υπήρξε ανάλογη αντίδραση με προσφυγή για τη δημοσίευση του περιοδικού FOCUS, εκείνη που μας έδειχνε το δάκτυλο, νομίζω ακόμα περισσότερο θα μπορούσε να γίνει κάτι και εδώ. Να ζητηθούν μεγάλες αποζημιώσεις από το κανάλι, εάν προχωρήσει με την εκπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου