Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Η πράσινη απάτη: Εγκαταλείπονται οι ανεμογεννήτριες την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ έδωσε πακτωλούς χρημάτων στις “οικογενειακές” πράσινες Business οδηγώντας την πραγματική οικονομία στην αυτοκτονία.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/daily2bmail2bgreatest2bscam.png?w=272&h=274
Επιδότησαν ανηλεώς “πράσινες” επενδύσεις, στραγγίζοντας την πραγματική οικονομία από ρευστό, την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού μετείχε στον στρατηγικό σχεδιασμό fund που ασχολείτο με την …πράσινη ανάπτυξη!
Εκατοντάδες ΤΙΜΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ διότι κάποιοι κερδοσκόπησαν εις βάρος των Ελλήνων και της Ελληνικής Γης.
ΑΧΡΗΣΤΕΣ οι ανεμογεννήτριες,λέει ο …πρίγκηπας-ιδρυτής τού WWF!…
Former Chancellor Lord Lawson yesterday led the backing for Prince Philip after he branded wind farms ‘absolutely useless’.
14.000 ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ανεμογεννήτριες ως τώρα μόνο στις ΗΠΑ…
Αμ, τα φωτοβολταϊκά, αντί για ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ, τώρα που ακριβαίνουν τα καύσιμα και τα μέταλλα και η συντήρηση και κλέβουν ως και το χαλκό;;; Έχετε ανεβεί για καθάρισμα πάνελ σε χιονόπτωση;;; Ή από τη σκόνη στις ερήμους, που κάνουν το παν να ΜΗΝ τις αναδασώσουμε δωρεάν με σβώλους;;;
Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή τις λατρεμένες του ανεμογεννήτριες του τέως πολυλατρεμένου μας ΓΑΠ να του τις χώσουμε στον κώλο να τις απολαύσει ο άνθρωπος μια και τόσο μόχθησε να μας τις κουβαλήσει.
Το κερατό μου......

Καί γιά να απολαύσετε τα χάλια της Πάρνηθας δείτε κι αυτό.
Έτσι θέλουν να καταντήσουν βέβαια όλα μας τα βούνα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 26, 2011
Πέρυσι τέτοιον καιρό, μόλις είχαν μπει οι βάσεις...
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
Αλήθεια, εκείνο το “παρατηρητήριο του ΣΚΑΪ” δεν πήρε είδηση αυτό το έγκλημα;
Η ταχύτητα με την οποία στήθηκε το όλο έργο, εκτός από την κυβερνητική υποκρισία, φέρνει βάσιμες υπόνοιες για τις αιτίες της καταστροφής. Η ομερτά των βαρώνων, παροιμιώδης. Η σιωπή των εισαγγελέων, εκκωφαντική.
Γράφαμε πέρυσι, όταν μόλις είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις: Εκεί που φύτρωναν δέντρα που “τυχαία” κάηκαν, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες.
Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο. Να είστε σίγουροι ότι θα το πάμε μέχρι τέλους:
Πάρνηθα:τέσσερα χρόνια μέτα και το “πάρτυ” των εργολάβων…(φωτό)

Πόσοι θυμούνται την 27η προς 28η Ιουνίου του 2007,τις ημέρες εκείνες που η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των πιο όμορφων  και άγριων  τοπίων του βουνού της Πάρνηθας; Ο καιρός πέρασε και μέσα στο γενικό ζόφο των ημερών που ακολούθησαν ξεχάστηκε η Πάρνηθα όπως και όλα τα υπέροχα μέρη που χάθηκαν εκείνο το καταθλιπτικό καλοκαίρι.

Όμως για το κράτος και τα αφεντικά τα πάντα μπορούν να παράξουν κέρδος…και η στάχτη και η φωτιά!Είναι γνωστό πλέον πως ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή καταστροφής και αυτή είναι η δύναμή του. Αφού λοιπόν έγινε σε πρώτη φάση το απαραίτητο σκύλεμα (επικοινωνιακό κυριως
μπίζνεσμεν,μμε,φορείς,παράγοντες,υπουργοί,παπαδαριό,κρατικοδίαιτοι οικολόγοι) πάνω στο κορμί του βουνού που ψυχορραγούσε, ήρθε και η “ουσία” αυτού που λέμε μπίζνα!Δηλαδή ακολούθησε το πλιάτσικο! Το καζίνο υστέρα από μια πολύμηνη στάση αναμονής ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με το καλύτερο οικολογικό προφίλ ώστε οι εγκαταστάσεις του να ανακατασκευασθουν, άλλα κυρίως να επεκταθούν στην ήδη καμμένη περιοχή με τις ευλογίες του κράτους.
Χωροθετείται και εγκρίνεται  η κατασκευή τεχνολογικού “πάρκου” δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών στους πρόποδες του βουνού στη περιοχή των Αφιδνων. Και αυτά μπορεί να είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα λεηλασίας του βουνού μετά τη φωτιά άλλα υπάρχουν και άλλα γεγονότα πολύ σημαντικά. Άρχισαν να παίζουν διάφορα άσχημα σενάρια σχετικά με τη χρήση των πρώην βασιλικών κτημάτων.
Γίνονται προσπάθειες, στους σχεδιασμούς αλλά και στη πράξη,ανάπλασης των πιο συχνά επισκεψιμων περιοχών του βουνού και η μετατροπή του από δρυμό απολύτου προστασίας σε περιαστικό δασός. Διανοίγονται νέοι “δασικοί” δρόμοι στις παρυφές του βουνού.  Μαζική εισβολή από αγέλες εντουραδων σε πολλά μονοπάτια του βουνού.  Φασίστες κυνηγοί συνεχίζουν ανενόχλητοι να δολοφονούν άγρια ζώα.
Αποτυχημένα σε μεγάλο βαθμό τα πολυδάπανα και πολυδιαφημισμένα έργα μετά τη φωτιά όπως επίσης και οι πρώτες αναδασώσεις. Οικοδομικός οργασμός σε Θρακομακεδόνες και ιππ.πολιτεία άλλα και κατασκευή εγκαταστάσεων άγνωστων λειτουργιών στα ανατολικά και βόρεια του βουνού. Απαξίωση του δασαρχείου και ανάληψη  της απόλυτης διαχείρισης από τον φορέα.Το μεγαλύτερο κακό όμως δεν είχε έρθει ακόμα άλλα όταν ξεκίνησε ήρθε γρήγορα.
Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά και ένα χρόνο μετά την έναρξη των έργων το αιολικό εργοστάσιο είναι γεγονός. Και παρότι υπήρξε ενημέρωση και η καλύτερη δυνατή διακίνηση αυτής της πληροφορίας από την πρώτη στιγμή,κάνεις μα κάνεις δεν ασχολήθηκε.Και αν υπάρχουν κάποιοι που αυτές οι εικόνες τους εξοργίζουν τους πληροφορούμε ότι αυτό το εργοστάσιο φαντάζει σαν μακέτα μπροστά σ αυτό που θα γίνει σε πολλές άλλες περιοχές(όπως στην Εύβοια που την έχουν ήδη γαζώσει με ανεμογεννήτριες , στα νησιά  όλου του Αιγαίου ή στην ορεινή Ναυπακτία). Έτσι λοιπόν ορεινή γη παραχωρείται τζάμπα στους εργολάβους τους οποίους βέβαια δε τους νοιάζει η παραγωγή ρεύματος άλλα οι επιδοτήσεις και τα “παράπλευρα” έσοδα από τις εργολαβίες για τις “υποδομές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου