Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΡΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ "ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ"

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 4, 2011
Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό: όπως προκύπτει από γαλλικές πηγές, είναι πολύ πιθανό η ξαφνική καρατόμηση των τεσσάρων αρχηγών των Επιτελείων να οφείλεται στην προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος προς..
τους αιφνιδιασμένους Ευρωπαίους ηγέτες!
Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer στο λογαριασμό του στο twitter έγραψε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!

Η ακριβής διατύπωση του Quatremer είναι: “Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d’un coup d’Etat. Pas moins…”
Σημειωτέον ότι η πηγή δεν είναι τυχαία, καθώς ο J. Quatremer ήταν παρών στις Κάννες, είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog “Παρασκήνια των Βρυξελλών” (Coulisses de Bruxelles).
Αν αυτή η πληροφορία αληθεύει, τότε πράγματι έχουμε την εξήγηση του “μυστηρίου” της ξαφνικής αποστρατείας των τεσσάρων αρχηγών: ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον της οργής των Ευρωπαίων ηγετών για το δημοψήφισμα που αναγγέλθηκε χωρίς συνεννόηση μαζί τους, αναζήτησε δικαιολογία σε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνομωσίας, τις οποίες δεν ντράπηκε να διατυπώσει προς το Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ.
Και για να δώσει κάποιο βάρος στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του και κάποια δραματικότητα στις στιγμές, φρόντισε να έχει προηγουμένως “καρατομήσει το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας.
Το τίμημα που πλήρωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να δοθεί κάποια επίφαση αλήθειας και δραματικότητας στην ψεύτικη δικαιολογία του πρωθυπουργού ήταν βαρύτατο: στο Στρατό Ξηράς, αποστρατεύτηκε σχεδόν το σύνολο του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου που είχε τοποθετηθεί το Μάρτιο του 2011 και άλλαξαν διοικήσεις όλοι οι μεγάλοι σχηματισμοί, ενώ ο νέος Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Ζαζιάς εγκατέλειψε τη θέση του σωματάρχη του Δ΄ ΣΣ με μόλις 6 μήνες στο πόστο. Στο Πολεμικό Ναυτικό, η επιλογή του ως τότε αρχιεπιστολέα της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης, ένατου στην ιεραρχία, υποναυάρχου Χρηστίδη, οδήγησε στην αποστρατεία ολόκληρου σχεδόν του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου. Ενώ στην Πολεμική Αεροπορία, ο αντιπτέραρχος Τσαντιράκης αναλαμβάνει Α/ΓΕΑ μετά από 6 μόλις μήνες στη θέση του ΑΤΑ. Ασχέτως των προσόντων των νέων αρχηγών, το αποτέλεσμα είναι ότι σε μια στιγμή κρίσης, τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής, με την ένταση στη Ν.Α. Μεσόγειο να συνεχίζεται αμείωτη, η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο σύνολό της άπειρη, και αυτό όχι μόνο σε επίπεδο αρχηγών, αλλά και στα αμέσως χαμηλότερα επίπεδα σχηματισμών. Αλλά εκτός από το πλήγμα σε επίπεδο εμπειρίας και συνέχειας της ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται και ένα ηθικό πλήγμα, βαρύτατο και άδικο: μετά από 37 χρόνια δημοκρατικού βίου και απόλυτης προσήλωσης στα καθήκοντά τους, με την προσήλωσή τους στο δημοκρατικό πολίτευμα να είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βλέπουν τον πρωθυπουργό της χώρας να διασύρει τη φήμη τους στο εξωτερικό, ως πιθανές υπαίτιες πραξικοπήματος! Και τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας όχι μόνο να μην προστατεύει τα στελέχη του, αλλά και να επικυρώνει αυτές τις λογικές εκτελώντας αδιαμαρτύρητα το έργο της καρατόμησης.
Ντροπή, κύριε Παπανδρέου! Ντροπή, κύριε Μπεγλίτη! Πόση ζημιά ακόμα θα κάνετε στην Ελλάδα; Φύγετε επιτέλους, αρκετό κακό κάνατε.
από το blog ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ στο οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και σχόλια
Και για να δέσει το γλυκό κολλάμε και μια παλιά ανάρτηση του olympia.gr

Μετά την ηγεσία της ΕΛΑΣ, η στρατιωτική ηγεσία… Φόβοι για πραξικόπημα ή «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ» ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2011

Χτες βράδυ, με έναν εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, καρατομήθηκε όλη η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού! Είχε προηγηθεί πριν δύο εβδομάδες, η αιφνιδιαστική και πρόωρη καρατόμηση της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.grΦαίνεται ότι οι κύριοι Παπουτσής και Μπεγλίτης, δεν έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη στις ένοπλες και ένστολες δυνάμεις της χώρας! Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για δήθεν «τιμωρίες» για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, και ούτε καν επικοινωνιακά δεν μπορούν να σταθούν!
Στην ουσία, πρόκειται για ένα σχέδιο απόλυτης απογύμνωσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, προφανώς διότι η «σχολή Σικάγου» τις φοβάται! Όχι απλά δεν τις εμπιστεύεται αλλά τις φοβάται! Φοβάται από την πρώτη στιγμή που πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, είπε στο CNN (πριν έξι μήνες) ότι στην Ελλάδα θα γίνει πραξικόπημα!
Ο φόβος αυτός εντάθηκε τον μήνα που μας πέρασε! Ειδικά μετά το καλοκαίρι όταν οι αναφορές για πραξικόπημα στην Ελλάδα άρχισαν να έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό.
Παρακάτω, παραθέτουμε ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης του Βοb Chapman στην εκπομπή του Alex Jones (INFOWARS) όπου πολύ πρώιμα καταγγέλλει ότι υπάρχουν πληροφορίες για πραξικόπημα κατά της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Κοιτάξτε την ημερομηνία κάτω δεξιά στο βίντεο για να δείτε από πότε άρχισαν τέτοιες συζητήσεις στο Εξωτερικό:
Εκτός λοιπόν της συνομοσιολογικής πλοκής που έβλεπε παντού η Κυβέρνηση, Παπουτσής και Μπεγλίτης, όταν αντιλήφθηκαν ότι είτε θα γίνουν εκλογές είτε θα σχηματιστεί νέα Κυβέρνηση ή ακόμη και ένας μεγάλος ανασχηματισμός, φρόντισαν να εξοβελίσουν όλους αυτούς που είχαν εκφράσει ακόμη και μικρές ενστάσεις!
Στο Στρατό π.χ., όποιος είχε πει έστω και το ελάχιστο αρνητικό για την νέα διάταξη του Στρατού, πετάχτηκε στο πυρ το εξώτερον!
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η ιστορία όμως που αποκαλύπτουμε σήμερα, ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, είχε ήδη επηρεαστεί από τα διεθνή σενάρια που εξύφαιναν ιστορίες πραξικοπημάτων στην Ελλάδα!
Και παρά του ότι είχαν αρχίσει πολύ πριν οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να γίνει «Παρμενίωνας» ή όχι, τελικά έγινε παρά του ότι η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Αμυνας
Τελικά ο Παρμενίωνας έγινε αλλά λίγοι, ελάχιστοι, πρόσεξαν μια πρωτοφανή μεταβολή που έγινε στον προγραμματισμό του!
Και από εδώ ξεκινάμε σήμερα τις αποκαλύψεις!
Ένα σενάριο που σχεδιάστηκε και προκάλεσε την οργή πολλών Στρατιωτικών κύκλων, ειδικά της αεροπορίας Στρατού αλλά και του ΓΕΑ, αφορούσε στο εξής::
Μια μονάδα ειδικών αποστολών (στη διάθεσή μας είναι όλα τα στοιχεία της μονάδας και του σεναρίου) επιβιβάζεται σε τέσσερα ελικόπτερα Super Puma. Προορισμός το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι ειδικές δυνάμεις κατεβαίνουν με σκοινιά στο Κοινοβούλιο, πραγματοποιούν αποκλεισμό της περιοχής και με βαρύτατο εξοπλισμό αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτή. Ακολούθως, επιβιβάζουν πολιτικούς και προσωπικό σε ελικόπτερα και αυτά απογειώνονται με προορισμό στρατιωτικό αεροδρόμιο!
Το παραπάνω σενάριο είναι πραγματικό, και έχει «παιχτεί» τον Σεπτέμβριο του 2010 στον Παρμενίωνα!
Η πρώτη ερώτηση λοιπόν που προκύπτει προς τον υπουργό Άμυνας, έχει εξόχως πολιτικό χαρακτήρα, αλλά εκπορεύεται από το Σύνταγμά μας, τον θεμελιώδη νόμο της χώρας μας!
Με ποιο σκεπτικό, πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός τέτοια άσκηση; Ποιος έδωσε το σενάριο για ανάπτυξη; Στρατιωτικός ή πολιτικός του Υπουργείου; Προβλέπεται από πουθενά, από κάποια Συνταγματική Θεώρηση έστω, η υλοποίηση ασκήσεων του Στρατού , με σενάρια που αφορούν στο Κοινοβούλιο; Τι εξυπηρετούσε η εκπαίδευση Στρατιωτών σε θέματα διάσωσης πολιτικών; Γιατί χρησιμοποιήθηκε η Βουλή σε μια τέτοια άσκηση;
Απ όσο ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, ο Στρατός στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται για «πολιτικές» αποστολές, μόνο σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου, ή όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο!!!
Αυτό λοιπόν το γεγονός, από μόνο του, αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα!
Ο συνδυασμός του όμως με ένα άλλο γεγονός που συνέβη μόλις πριν δύο μήνες δίνει στα γεγονότα μια δραματική τροπή!
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Όπως είναι γνωστό, εφέτος, λόγω περικοπών, δεν πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Παρμενίωνας».
Συνέβη όμως κάτι άλλο.
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, ανοίχτηκε μια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ διαταγή του ΓΕΕΘΑ!
Ο Φάκελος έγραφε απ έξω «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»
Σε μια σύσκεψη των ανώτερων στελεχών του στρατού ο φάκελος αυτός με την διαταγή .. ανοίχτηκε!
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ελάχιστοι επιτελείς, οι οποίοι όταν διάβασαν την διαταγή, στην κυριολεξία «γούρλωσαν» τα μάτια τους !
Η Διαταγή αφορούσε Διοικητές , Υποδιοικητές και ΔΥΠ (Διευθυντές Υποστήριξης) !
Μετά την πρώτη παγωμάρα, κάποιοι άρχισαν να «κινούνται» για την διαδικασία αποστολής της διαταγής αυτής σε όσους ο πίνακας αποδεκτών ανέφερε ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα!
Σήμερα, δεν θα σας αναφέρουμε το περιεχόμενο της διαταγής παρά μόνο τον τίτλο της. Αλλωστε , δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί θα καταλάβετε πολλά!
Ο τίτλος λοιπόν της Διαταγής του ΓΕΕΘΑ, ήταν :
Προς Δ/κτες
Υπ/κτες
ΔΥΠ
ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ …
Αισθάνομαι λοιπόν ότι για σήμερα πρέπει να σταματήσω εδώ, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην διαταγή και το περιεχόμενό της!
Αντιλαμβάνεστε ότι το άνοιγμα και μόνο μιας τέτοιας διαταγής, προκαλεί ιδρώτα σε κάθε δημοκράτη στρατιωτικό! Όπως και προκάλεσε στους περισσότερους από τους αποδέκτες που την διάβασαν!
Και το ερώτημα που έρχεται αυτή τη στιγμή απ ευθείας στο μυαλό του καθενός αφορά στον σημερινό Υπουργό Πάνο Μπεγλίτη αλλά και στον προκάτοχό του κ. Βενιζέλο:
Ήταν η άρνηση πολλών αξιωματικών του Στρατεύματος να «υιοθετήσουν» έστω μια τέτοια διαταγή , ο λόγος που ξηλώσατε ολάκερη την ηγεσία με συνοπτικές διαδικασίες εχτές κ. Μπεγλίτη;;;
Ποιος διέταξε το άνοιγμα αυτής της Διαταγής κ. Μπεγλίτη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και γιατί;
Αρνήθηκαν ή όχι και οι τρεις Αρχηγοί στην ουσία να την εκτελέσουν με αποτέλεσμα να εξοργιστείτε κ. Μπεγλίτη; Υπήρξε ναι ή όχι εσωτερική διαμάχη στο ΓΕΕΘΑ σχετικά με την εκτέλεση αυτής της διαταγής;
Από πέρσι , όταν εφαρμόστηκε το σενάριο του «Παρμενίωνα», που αποκαλύψαμε προηγουμένως, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων σε υψηλό επίπεδο στο Στράτευμα κ. Μπεγλίτη;
Οι περιβόητες διαφωνίες που είχατε με επιτελείς του Στρατού και της Αεροπορίας κυρίως, αφορούσαν στην δομή του Στρατού και στην εκπαίδευσή του κατά πολιτών ναι ή όχι;
Ήταν αυτό ένα μόνιμο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΣ και ΓΕΑ ναι ή όχι κύριε Μπεγλίτη;
Συνδέεται άμεσα αυτή η διαταγή με προηγούμενες αποκαλύψεις μας για το νέο ρόλο και αποστολή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς;
Συνδέονται όλα αυτά με το νέο ρόλο που επιδιώκεται να δοθεί στο στράτευμα, με τον οποίοι διαφωνούν όλοι, αφού πλέον, εκπαιδεύονται κατόπιν διαταγών , σε σενάρια καταστολής όχλου όπως τα ονομάζετε;
Δεν έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι κάποιος από τους πολιτικούς ταγούς του Υπουργείου Αμυνας, θα τολμήσει έστω και να ψελλίσει την παραμικρή απάντηση!
Γνωρίζουμε όλοι εδώ στους AegeanTimes, ότι η ιστορία θα δικαιώσει τις αποκαλύψεις μας!!!
Και μάλιστα πολύ σύντομα…

Καί συνεχίζουμε γιά να μην έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του μουνόπανου του ΓΑΠ και του μισού του αρχιδίου του Μπεγλίτη ο οποίος σαν πιστό κοπρόσκυλο τον ακολουθεί και τον γλύφει κατά πόδας προσθέτουμε και αυτό

Δεν μας τα είπε καλά ο νέος ΑΓΕΕΘΑ…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 3, 2011

Σήμερα έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων (Δεκέλεια Αττικής).
Μετά τον παραδίδοντα ΑΓΕΕΘΑ, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή ο νέος Αρχηγός Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Συνήθως οι ημερήσιες διαταγές είναι τυπικού χαρακτήρα και λίγο πολύ ακούγονται κοινότυπα πράγματα..
Αυτό μάλλον δεν συνέβη σήμερα.

Διαβάστε τι είπε στην τελευταία παράγραφο της ομιλίας του ο νέος Αρχηγός:
Σας υπενθυμίζω, ότι κύρια αποστολή μας είναι μετατρέπουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει από το υστέρημα του ο Ελληνικός λαός σε επιλογές δράσης τις οποίες προσφέρουμε προς την πολιτική ηγεσία που έχει και την ευθύνη της πορείας του Έθνους. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στην αποστολή αυτή όπως μέχρι τώρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή και σκέψη από οποιοδήποτε και αν προέρχεται τιμώντας την ιστορία, τις παραδόσεις μας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Ζήτω το Έθνος
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις
Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
Αρχηγός

Υ.Γ
Τι ακριβώς εννοείτε κ. Αρχηγέ με την φράση σας :
“αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή και σκέψη από οποιοδήποτε και αν προέρχεται..”
Μήπως θα μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος..
Διότι κακόβουλες ενέργειες ή και σκέψεις γίνονται από πολλούς και για διάφορους λόγους και αιτίες…
Δεν είναι κατ ανάγκη υποχρεωτικό κακόβουλες ενέργειες-σκέψεις να γίνονται μόνο από τον/τους εχθρούς .
Μπορεί να γίνονται και από πολίτες, οι οποίοι δεν στρέφονται υποχρεωτικά κατά της Εθνικής ασφάλειας…
Για παράδειγμα όταν ένας πολίτης δημιουργεί προβλήματα και προσπαθεί να προκαλέσει κακό σε έναν γείτονά του, τότε αυτό είναι κακόβουλη ενέργεια..
Μήπως αναφέρεστε κ. Αρχηγέ σε κακόβουλες ενέργειες από τον εχθρό ;;
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/blog-post_2720.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου