Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Φιλαράκι, σύμβουλος και συνεργάτης της Εθνικής Πανούκλας του Ιού της Μαργαρίτας.

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 6, 2011
Να ποιοι συνεργάζονται με τον πρωθυπουργό και έχουν προσωπικές συναντήσεις μαζί του . . .
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι τα γαλλικά δικαστήρια δεν παραβίασαν τους ευρωπαϊκούς νόμους με την καταδίκη του δισεκατομμυριούχου George Soros για κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Η απόφαση του δικαστηρίου καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στη νομική μάχη που δίνει για περισσότερο από δύο δεκαετίες ο Soros για να καθαρίσει το όνομα του.
Οι δικαστές έκριναν ότι η γαλλική νομοθεσία για την κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading) είναι επαρκώς σαφής για να τεκμηριώσει την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης.
Ο δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, Ron Soffer δήλωσε πάντως ότι ο πελάτης του θα προσφύγει κατά της απόφασης. “Υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν”, δήλωσε ο Soffer.
Η υπόθεση αφορά επενδύσεις του Soros στην τράπεζα Societe Generale το 1988. Ο επενδυτής πούλησε λίγο αργότερα με κέρδος τις μετοχές του.
Το 2002 γαλλικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Soros για insider trading και του επέβαλε πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ. Το πρόστιμο μειώθηκε στα 940.000 ευρώ μετά από έφεση.
Ο Soros υποστηρίζει πάντως ότι δεν εκμεταλλεύτηκε εμπιστευτικές πληροφορίες όταν αγόρασε τις μετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου