Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αντιγράφω το olympia.gr για να βλέπουμε ότι η ελπίδα στον τόπο μας δεν έχει πεθάνει και ότι στο χέρι όλων μας είναι την σπίθα που υπάρχει να την ξανακάνουμε φλόγα .

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Η ιδεολογία μας δεν είναι το Ευρώ ή το δολάριο αλλά το «Αμύνεσθαι περί πάτρης»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 25, 2011
http://3.bp.blogspot.com/-inE77qKIJu0/TcgUSaY2zAI/AAAAAAAAIl8/PD98RgmI6TM/s1600/mixaloliakos.jpgΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ «28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940»
Επειδή μάλιστα ο πατριωτισμός δεν είναι μόνο θεωρία, ο Πειραιάς του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι ο μόνος μεγάλος δήμος όπου δεν υπάρχει παιδί εκτός παιδικών σταθμών! Δεν υπάρχουν δηλαδή παιδιά “κατώτερου Θεού”, δεν υπάρχουν παιδιά κομματικών ή άλλων προνομιούχων. Μόνο Ελληνόπουλα, μόνο Πειραιωτάκια. Εκεί κρίνεται ο ευπατρίδης πολιτικός. Όταν μπορεί να κοιτά τα παιδιά της Πόλεως στα μάτια.
Εκεί η Πόλη μεγαλουργεί. Όταν επενδύει στα παιδιά της. Αυτά με την σειρά τους θα ανταποδώσουν, θα την τιμήσουν.
Με επιτυχία λοιπόν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την «28η Οκτωβρίου 1940», που συνδιοργάνωσαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, η Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών κ. Λίτσα Σαρρή και  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Νίκος Αμοργιανός με την συμμετοχή των παιδιών των παιδικών σταθμών και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, στο  χαιρετισμό του προς τα παιδιά του Πειραιά, μεταξύ άλλων τόνισε:
« Λέμε «ΟΧΙ», δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα,  μας αξίζει καλύτερη Ελλάδα.
Πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας αγαπημένα μου παιδιά να αγαπάμε την πατρίδα μας.
Το 1940 η Ελλάδα ήταν μια μικρή φτωχή χώρα όπως και τώρα. Ήρθε  λοιπόν ένας πανίσχυρος, σχεδόν εκπρόσωπος αυτοκρατορίας, να πει θέλω τα εδάφη σας, αλλιώς θα μπω με τα στρατεύματα  μου. Η λογική έλεγε να πούμε περάστε. Όμως τότε ο Ελληνικός λαός είπε «ΟΧΙ» και έγινε το έπος του ΄40, έγινε το μεγάλο θαύμα . Και είπε «ΟΧΙ» και στον ακόμη μεγαλύτερο, αφού απέτυχε ο πρώτος μεγάλος να κατακτήσει την Ελλάδα. Κινητοποίησε και τον μεγάλο σύμμαχο. Και κάναμε την ηρωική αντίσταση και κάναμε τους μεγάλους να λένε δεν πολέμησαν οι Έλληνες σαν ήρωες, οι ήρωες πολέμησαν σαν Έλληνες. Και η Ελλάδα προχώρησε.
Εμείς, υποχρεώσαμε τους Γερμανούς με την καθυστέρηση που κάναμε, να πάνε χειμώνα στη Μόσχα. Και έτσι έχασαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έτσι η Ευρώπη κέρδισε την ελευθερία. Έρχονται σήμερα οι φίλοι και σύμμαχοί μας, αυτοί που βομβάρδισαν τον Πειραιά και θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς, να μας λένε ότι, δεν είστε μία δύναμη πολιτισμού είστε μόνο μία χώρα που χρωστάει. Εμείς λέμε ναι χρωστάμε. Ναι, οι κυβερνήσεις μας δανειστήκανε τα τελευταία 30 χρόνια περισσότερα από όσα μπορεί να αποπληρώσει μια γενιά. Όμως η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η Ελλάδα  του Σεφέρη, του Ελύτη, του πολιτισμού, είναι η Ελλάδα που οφείλει η Ευρώπη το όνομά της, η Ελλάδα που το ΄40 μάτωσε και στέγνωσε οικονομικά, για την ελευθερία και των κατακτητών και των συμμάχων και όχι μόνο του Ελληνικού λαού. Άρα και η Ευρώπη μας χρωστάει. Κι ελάτε να κάνουμε με αξιοπρέπεια το άθροισμα.
Εμείς εδώ λοιπόν από τον Πειραιά ας στείλουμε σήμερα ένα μήνυμα.
«ΟΧΙ» δεν καταθέτουμε την Εθνική μας ανεξαρτησία.
«Ουκ ελάττω  παραδώσω» όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. «Αμύνεσθαι περί πάτρης». Δεν είναι η ιδεολογία μας ούτε το δολάριο ούτε το ευρώ. Είναι η Ελλάδα, είναι η ανθρωπιά, είναι ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός. Είναι το χρέος προς τους προγόνους μας, αλλά και η μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά.
Ζήτω ο Πειραιάς. Ζήτω τα παιδιά του Πειραιά.»
Τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Πειραιά τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα για το έπος του ΄40.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα  συνόδευσε τα παιδιά σε  επετειακά τραγούδια μέσα σε μια πολύ ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν η Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών κ. Λίτσα Σαρρή και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Νίκος Αμοργιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου