Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΤΟΥ LIDL

Να γιατί (ως καταναλωτές με κοινή λογική) θεωρούμε ύποπτη την αντίδραση του Φορέα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. Παρασκευή 1/7 και ώρα 7 το βράδυ !!!(όταν όλοι έχουν φύγει για Σαββατοκύριακο) ανακοινώνει ανάκληση / απόσυρση των εν φωτό κρεατικών, γιατί ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli. Καλεί δε τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (απλώς)να μην τα καταναλώσουν…
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πότε έγινε η δειγματοληψία, και μετά από πόσο καιρό έλαβε τα αποτελέσματα της ανάλυσης. Δεδομένου ότι δενδιαθέτει δικά του εργαστήρια, απευθύνεται στα Χημεία του Κράτους, όπου τα αποτελέσματα σε “εξετάσεις” ρουτίνας βγαίνουν μετά από βδομάδες. Αρκετός χρόνος για να έχουν ήδη διατεθεί και καταναλωθεί από τους πελάτες του LIDL οι 6 σχεδόν τόνοι μολυσμένου κρέατος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναφέρουν σε ποιο νομό Μακεδονίας και Θράκης , έγινε ο έλεγχος, ώστε τουλάχιστον τα τοπικά ΜΜΕ να ενημερώσουν τα “θύματα”. Υπάρχουν καταστήματα της αλυσίδας στην επαρχία, όπου ακόμα δεν υπάρχει σύνδεση Ιντερνετ. Με ποιο λοιπόν τρόπο εκτίμησαν οι φωστήρες του ΕΦΕΤ, ότι θα ενημερωνόταν το καταναλωτικό κοινό πριν την Δευτέρα?
Διαβάστε το δελτίο τύπου ώστε στην επόμενη ανάρτηση μας , να σας αναπτύξουμε γιατί θεωρούμε απαράδεκτη εως ύποπτη την στάση του ΕΦΕΤ.
Αθήνα 1 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.
A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.

Β. Πρόκειται για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest»,που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.


απο το blog olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου