Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ

 Η προδοσία σε όλο της το μεγαλείο
Φούσκωσαν το έλλειμμα για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Σοβαρές καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά απερχόμενου μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
Αντιγράφω το News247gr.
Παρακολουθήστε το σήριαλ όπως διαμορφώθηκε.
 





Με πρόσχημα το χαμηλό επίπεδο συνεργασίας ο υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το "ξήλωμα" της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι "ένα από τα θέματα είναι η εκ του νόμου λήξη της θητείας των μελών της εθνικής στατιστικής αρχής, πλην του προέδρου της για να επιτευχθεί η ομαλή συνεργασία του προέδρου με τα μελή του ΔΣ που έχουν επιλεγεί με την διαδικασία open gov".
Σύμφωνα με τον υπουργό, εφόσον δεν επετεύχθη συμφωνία, η μόνη λύση είναι η πλήρης αναδιάρθρωση της υπηρεσίας, με τον Πρόεδρό της να είναι ο μόνος που θα παραμείνει στη θέση του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Σεπτεμβρίου, είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο είχε αναφέρει ότι το χρέος της χώρας μας είναι ανεξέλεγκτο.


Ο Νικόλαος Λογοθέτης, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί ”μαγειρέματος” του ελλείμματος.

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση των καταγγελιών της πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά αφού τις τις υιοθετεί ο επίσης μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης.
Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του, ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος δηλώνει: “Ο κ. Λογοθέτης, τα όσα καταγγέλλει η κ. Γεωργαντά, τα προσυπογράφει ως απολύτως αληθή.Στο μόνο σκέλος των δηλώσεων της κ. Γεωργαντά από το οποίο διαφοροποιείται ο κ. Λογοθέτης, είναι ότι η πρόσληψη των μελών του δ.σ. έγινε εξαιτίας των σχέσεων τους με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λογοθέτης επελέγη εξαιτίας των προσόντων του, καθώς δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα”.
STIMENO%20KOLPOMaketo.jpg



Σε βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με το έλλειμμα του 2009 που "έσπρωξε" την Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης προχώρησε η Ζωή Γεωργαντά, απερχόμενο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιέγραψε ένα τρίγωνο ανάμεσα στον Walter Rademacher, γενικό διευθυντή της Eurostat, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, προκειμένου το έλλειμμα του 2009 να εμφανιστεί στο 15,5% -μεγαλύτερο και από αυτό τις Ιρλανδίας - για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.
"Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς. Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει", σημείωσε.
Το 2009 ταξινομήθηκαν στη "γενική κυβέρνηση" μία σειρά από ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές που εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς, όμως, να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες, προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη "γενική κυβέρνηση", όπως κατήγγειλε.
Έτσι, το έλλειμμα από το 12% πήγε στο 15,4%. Η Ζωή Γεωργαντά απέδωσε αυτή την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού, όπως ανέφερε, "μάς είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους".
Στόχος, σύμφωνα με τη Ζωή Γεωργαντά, ήταν να καταστεί η Ελλάδα ο "αδύναμος κρίκος" και να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα, ενώ επεσήμανε πως αυτή η επιλογή είχε ως στόχο και να εμφανιστεί η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση χειρότερη απ' ότι ήταν, προκειμένου να καλυφθούν λάθη του παρελθόντος.
Η καθηγήτρια τόνισε πως από τον περασμένο Απρίλιο είχε ενημερώσει με εκθέσεις τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ωστόσο, ουδέποτε έλαβε απαντήσεις.
Τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ "φλερτάρουν" με την καρατόμηση και την Τρίτη παρουσιάζονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και για τις καταγγελίες σχετικά με την τεχνητή αύξηση του ελλείμματος το 2009.

Εφ όσον αληθεύουν οι καταγγελίες αυτές και έχουμε να κάνουμε με τέτοια τομάρια και προδότες δεν νομίζω να μας χρειάζεται καν το Γουδί.
Υπάρχει πάντα και ο Δημόσιος Λιθοβολισμός στην Πλατεία Συντάγματος.

Και πάμε παρακάτω
Επέμβαση δικαιοσύνης για το φουσκωμένο έλλειμμα ζητά η ΝΔ




Οι σοβαρότατες καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, για εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, έχουν ξεσηκώσει πολιτική θύελλα.
Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιώνεται άμεση διερεύνηση του θέματος, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που βρέθηκε στο στόχαστρο, αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Ζωής Γεωργαντά.
"Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009.
Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό Δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ", σημείωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέσθηκε τα όσα υποστηρίζει σε βιβλίο του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης, στο πρόσφατο βιβλίο του, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους.
"Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.
Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση", κατέληξε σε αυστηρούς τόνους.
Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τη δική του απάντηση στις καταγγελίες.
"Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας.
Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010, έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010.
Δυστυχώς για όλους μας, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT", επισήμανε.
Ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος στη συνέχεια έκανε λόγο για φθηνές δικαιολογίες ενώ επιτέθηκε ανοικτά στη Ζωή Γεωργαντά αμφισβητώντας την αξιοπιστία της.
"Ας καταλάβουμε, λοιπόν, τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φτηνές και εύκολες, συνομωσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Όσο για τα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή", υπογράμμισε.
Παρέμβαση Κομισιόν για τις καταγγελίες
Οι δηλώσεις της Ζωής Γεωργαντά για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία προκάλεσαν την παρέμβαση του εκπροσώπου του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλφατάζ.
Ο Αμαντέου Αλφατάζ, μιλώντας στη ΝΕΤ, διαμήνυσε ότι η Κομισιόν έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα ελληνικά στοιχεία, σημειώνοντας πως "από το Νοέμβριο του 2010 τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα, χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και είναι στη γραμμή με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
Eurostat και πρόσθεσε πως η λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν μία προϋπόθεση για να κριθούν αξιόπιστα τα στοιχεία.

Και φυσικά η απάντηση του Βενιζέλου ήρθε με το ξήλωμα της Στατιστικής Υπηρεσίας,
για να μπορεί να κουκουλώνει τις πομπές του
Ο Βενιζέλος ξηλώνει την Στατιστική υπηρεσία

Η απάντηση Παπακωνσταντίνου στις αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά για την τεχνιτή διόγκωση του ελλείμματος του 2009!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 16, 2011
Δείτε τι απαντά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου για τα greek statistics που η αναθεώρησή τους συνέβαλε καθοριστικά στην είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.
“Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010 έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχυει για όλες τςι Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχέια το Νοέμβριο του 2010.
Δυστυχώς για όλους μας το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν 15,4% του ΑΕΠ όπως ανακοίνωσε και η ΕΛΣΤΑΤ. Ας καταλάβουμε τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα αντί να ψάχνουμε φθηνές δικαιολογίες.”
Όσον αφορά τα λεγόμενα της κ. Γεωργαντά, ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως “η σοβαρότητα τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε “ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή”.
Διαβάστε το άρθρο – βόμβα για την διόγκωση του ελλείμματος: Βόμβα: Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου