Aποκάλυψη φωτιά από τους NYT.. O καθένας το μαγαζάκι του.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί οι New York Times (NYT).
Αποκάλυψη φωτιά, άλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός..
Σύμβουλοι, λομπίστες, μυστικές συναντήσεις, εξωθεσμική πολιτική …
Ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα ;
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί οι New York Times (NYT).
Διαβάστε τι γράφουν σε άρθρο τους …
Τον Μάρτιο, όπως ακριβώς γινόταν σαφές ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ζητήσει από την Ευρώπη περισσότερα χρήματα για να στηρίξει την καταρρέουσα οικονομία της, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέταζε σοβαρά ένα ριζικό σχέδιο με στόχο την επίλυση της κρίσης του χρέους της χώρας του μια για πάντα.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Ελλάδα θα μετέφερε το ποσό των 133 δις € ή 40 % του χρέους της, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να αποπληρώσει την υποχρέωση, με την έκδοση ευρωομολόγων .....
Σύμφωνα με την πρόταση, η Ελλάδα θα μετέφερε το ποσό των 133 δις € ή 40 % του χρέους της, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να αποπληρώσει την υποχρέωση, με την έκδοση ευρωομολόγων .....
Θα ήταν μια “αναδιάρθρωση χωρίς κούρεμα”
κατά την άποψη αυτών που τάσσονται υπέρ του σχεδίου, οι οποίοι περιέγραψαν το σχέδιο με ενθουσιασμό στον κ. Παπανδρέου σε μια σειρά μυστικών συναντήσεων το τρέχον έτος. Το αποτέλεσμα, στην ιδανική περίπτωση θα ήταν να διευκολύνει το βάρος του ελληνικού χρέους στην οικονομία, ανοίγοντας το δρόμο για την ανανέωση της ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα τους τραπεζίτες και οργανισμούς πιστοληπτικής αξιολόγησης επί του σκάφους.
Από πολλές απόψεις, το σχέδιο ήταν μια ονειρική εναλλακτική λύση στις ζοφερές απαιτήσεις της Ευρώπης για περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα, σε αντάλλαγμα περισσότερα δάνεια.
Και ο κ. Παπανδρέου προχώρησε τόσο πολύ ώστε να ζητήσει πολιτική συμμαχία και δύο υποστηρικτές του σχεδίου, ένας Βρετανός και ένας Έλληνας οικονομολόγος, να επηρεάσουν-πιέσουν τους Ευρωπαίους υπέρ του σχεδίου.Όμως, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο υπουργός οικονομικών στην Ελλάδα, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αντίθετος, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία, για να μην αναφέρουμε την κεντρική τράπεζα, ποτέ δεν θα αποδεχτεί το σχέδιο. Και ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση έχει παγώσει την ιδέα για την ώρα καθώς κινείται προς ένα άλλο δάνειο για να κρατήσει τη χώρα μακριά από την πτώχευση.
“Ήταν μια ωραία ιδέα, αλλά δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο Daniel Gros, ο επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες, ο οποίος έλαβε μέρος σε μία από τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα του σχεδίου. “Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να προτείνει κάτι τέτοιο, είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θα έπρεπε να είναι ένας Γερμανός “.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου