Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .


Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Μάχη για την Ολυμπία από το τρομερό κορίτσι της βουλής.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 16, 2011
20111216-143727.jpgΗ ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας και της Ηλείας στο επίκεντρο των συνομιλιών της Βουλευτού Επικρατείας κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Πολιτισμού και ΜΜΕ της Γαλλίας, κ. Φρεντερίκ Μιτεράν στο πλαίσιο του Φόρουμ «40 under 40”
Τρόπους ανάδειξης των πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών του Ελληνικού Πολιτισμού, οι οποίες συνιστούν κεντρικό τμήμα του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού συζήτησε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Πολιτισμού και ΜΜΕ της Γαλλίας, κ. Φρεντερίκ Μιτεράν αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι.
Στο πλαίσιο του πρώτου συνεδρίου του Φόρουμ των “40 under 40” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κα. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με τον κ. Μιτεράν και συνομίλησαν για το ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός στην υπέρβαση της σημερινής πολυεπίπεδης κρίσης, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, αλλά και στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι οι ελληνικές αξίες και ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας, μπορούν να αποτελέσουν κομβικό σημείο μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτιστικής στρατηγικής, η οποία θα προωθεί κλασσικές πανανθρώπινες αξίες, αλλά και νέες ιδέες για τον σύγχρονο κόσμο. Η Βουλευτής επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει με νέες πρωτοβουλίες να προβληθεί ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό και αξιακό υπόβαθρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ειδικά σε σχέση με την έναρξη του 2012, το οποίο είναι Ολυμπιακό ΄Ετος.
Η Βουλευτής γνωστοποίησε στον κ. Μιτεράν την πρωτοβουλία της να γίνει η Αρχαία Ολυμπία Πολιτιστική
Πρωτεύουσα της Ευρώπης και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα και την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, πρόταση την οποία και αποδέχθηκε.
Επιπλέον, η κα. Αυγερινοπούλου με την ιδιότητα του Μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε τη σπουδαιότητα του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, ο οποίος έχει συγκαταλεχθεί στα προστατευόμενα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO, αποτελώντας έτσι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Η Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη άμεσου επαναπατρισμού των κλαπέντων τμημάτων του ναού, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αρχιτεκτονική αρτιότητα του μοναδικής αξίας μνημείου.
H κα. Αυγερινοπούλου επελέγη μεταξύ των 40 προσωπικοτήτων κάτω των 40 ετών, που με προτάσεις τους και ιδέες κλήθηκαν να συμβάλουν στην αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης , μετά την κρίση. Τον θεσμό των “40 under 40” στηρίζουν οι δεξαμενές σκέψης EuropaNova, Friends of Europe, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και τα τηλεοπτικά κανάλια ARTE και France Televisions.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου