Προειδοποιηση για τον Αναγνωστη

Τα Blogs πολιτικού περιεχομένου όπως και το ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ περιέχουν ενίοτε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους και συχνά σατυρικό ή υβριστικό.
Κανείς δέν υποχρεώνει κανέναν να το διαβάσει, δεδομένου οτι εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αν νομίζετε ότι σας ενοχλεί παρακαλώ απομακρυνθείτε από την σελίδα .






Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΤΗ η Αννα Διαμαντοπούλου, έδωσε τη διανομή των βιβλίων σε ένα «φάντασμα»!

Και θέλει κανείς να πιστέψουμε μετά από όσα θα διαβάσετε παρακάτω
ότι από απλή αφέλεια ή για το καλό του τόπου έδωσαν σ αυτό το παλιολαμόγιο την ανάθεση.
Επειδή Αννούλα καυχιέσαι ότι το σακουλάκι με τις μαλακίες το έχεις κλείσει από καιρό δυο τινά υπάρχουν ή κομματικό συμφέρον ή γιά μίζα .
Καί επειδή το ΠΑΣΟΚ κατά βάθος το έχεις χεσμένο.
Για πες μας λοιπόν πόσα παίρνεις ? με το κομμάτι το πας το νταλαβέρι ή αποκοπή ? έτσι για να ξέρουμε,μην σε ρίξουνε στην μοιρασιά .
Από ενδιαφέρον για εσένα ρωτάμε.....

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 19, 2011
Ο (εξαφανισμένος από προσώπου γης) ιδιοκτήτης της ΙΜΠΕΡΙΟ, που χρωστάει πάνω από  18.000.000 € σε Δημόσιο, ΙΚΑ, προμηθευτές και εργαζομένους, ανέλαβε την υποχρέωση να τα μοιράσει στα σχολεία
Ρεπορτάζ: Στέφανος Χίος
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που χρεώνεται σε συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, οι οποίοι προβιβάστηκαν ως επιτυχημένοι στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θεωρείται από στελέχη της αγοράς το φαλιμέντο και το προοιωνιζόμενο «κανόνι» της γνωστής μεταφορικής εταιρίας ΙΜΠΕΡΙΟ-ΑΡΓΩ. Αν και αποτελεί έναν από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και του ΙΚΑ, η εταιρία αυτή συνεχίζει να παίρνει δημόσιες εργολαβίες εκατομμυρίων ευρώ με φαρδιές πλατιές υπογραφές κορυφαίων υπουργών.
Σήμερα η εταιρία, που η μετοχή της στο Χρηματιστήριο έχει τεθεί υπό καθεστώς επιτήρησης (από 12-12-2011), έχει απλήρωτους πάνω από 300 εργαζομένους, που δεν έχουν ψωμί να φάνε, και διατηρεί σε εκκρεμότητα δημόσια σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) δημιουργώντας (και άλλα, πέραν των γνωστών καθυστερήσεων που βαρύνουν την κυρία Διαμαντοπούλου) προβλήματα στη διανομή των εγχειριδίων στους μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αναζητούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΙΜΠΕΡΙΟ σε βίλα με πισίνα στην Εκάλη, ενώ ο ίδιος φέρεται να πίνει καπουτσίνο σε κοσμοπολίτικα καφέ της Κηφισιάς.
Από τα στοιχεία που προκύπτουν από την απαντητική επιστολή του πολυμεταφορικού κολοσσού προς το Χ.Α. συνάγονται εξωφρενικά συμπεράσματα για το πώς είναι δυνατόν εταιρίες-μεγαλοοφειλέτες να χτυπάνε επί ίσοις όροις δημόσιους διαγωνισμούς εκατομμυρίων, με καθαρό κούτελο στην αγορά. Μέχρι τις 30-9-2011 η ΙΜΠΕΡΙΟ-ΑΡΓΩ (όπως αναφέρει στην επιστολή της) χρωστούσε σε προμηθευτές της 11.504.089 ευρώ, στο ΙΚΑ 2.021.271 ευρώ και στην Εφορία περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ 200.148 ευρώ όφειλε σε εργαζομένους. Στις 30-11-2011 τα χρέη στην Εφορία είχαν φτάσει στα 3.500.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές στο προσωπικό προσέγγιζαν το 1.000.000 ευρώ.
- Το γεγονός αυτό όμως δεν την εμπόδισε, τον περασμένο Οκτώβριο, να χτυπήσει και να πάρει σε διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας το έργο «της διαλογής των διδακτικών βιβλίων, της δεματοποίησής τους, της τοποθέτησης των δεμάτων σε παλέτες και τη μεταφορά αυτών εντός της αποθήκης του ΟΕΔΒ και σε φορτηγά για μεταφορά αυτών στα σχολεία της χώρας».
- Επίσης, παρά τις οικονομικές ανωμαλίες, «χτύπησε» και τον διαγωνισμό του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τον οποίο τελικά κέρδισε, ενώ πέρσι τον Δεκέμβριο πήρε από τον ΕΟΤ (με πρόεδρο τον Νίκο Κανελλόπουλο) τη δουλειά για την «αεροπορική αποστολή διαφημιστικού υλικού στο γραφείο ΕΟΤ στο Σίδνεϊ για τη συμμετοχή του ΕΟΤ στις Τουριστικές Εκθέσεις AIME Melbourne από 17 έως 18.2.2009 και Sydney Travel Expo από 14 έως 15.3.2009 – 520302/18.2.2009», καθώς και ενέκρινε δαπάνη για την οδική μεταφορά 18 μεταλλικών βάσεων και μεταλλικών πλαισίων στη Βουδαπέστη για την έκθεση φωτογραφίας του ΕΟΤ.
Η «δημοκρατία» επισκέφτηκε εργαζομένους της ΙΜΠΕΡΙΟ-ΑΡΓΩ στα τολ του Ασπροπύργου. Συμβλήθηκαν με την εταιρία τον Αύγουστο, οπότε ανέλαβε ως υπεργολάβος του ΟΕΔΒ, και παραμένουν από τότε απλήρωτοι.
«Μας έδωσαν 140 ευρώ για να περάσουμε Χριστούγεννα. Μας κοροϊδεύουν, αλλά εμείς από ανάγκη εξακολουθούμε να δουλεύουμε και επιπλέον για να φτάσουν τα βιβλία στα σχολεία και να μη στερηθούν τη μόρφωση οι μαθητές» μας είπαν 22χρονα και 23χρονα παιδιά του μεροκάματου. «Ντροπή στην υπουργό, την κυρία Διαμαντοπούλου, που εμείς αυτήν θεωρούμε υπεύθυνη για τη σημερινή κατάντια. Γιατί αυτή όφειλε να ξέρει πού δίνει τις δουλειές του υπουργείου που αφορούν τα σχολικά βιβλία. Ντροπή της. Αυτό όμως που θέλαμε να τη ρωτήσουμε δημόσια είναι: Η εταιρία πληρώθηκε προκαταβολικά για τη δουλειά του ΟΔΒΕ; Πήρε τα λεφτά κι εμείς μένουμε στον δρόμο της ανεργίας; Ρωτάμε την ίδια, γιατί δεν μπορούμε να βρούμε στις βίλες της Εκάλης το αφεντικό μας για να το ρωτήσουμε».
Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σπύρος Παπαρούνης, ενώ ανάμεσα στα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΙΜΠΕΡΙΟ-ΑΡΓΩ (που οφείλει εξηγήσεις στους απλήρωτους εργαζομένους) φιγουράρει κι αυτό του εφοπλιστή (όπως δηλώνει) δρ Χαράλαμπου Ζιώγα (MFS Shipping Management).
Ο κ. Ζιώγας (όπως προκύπτει από δημοσιεύσεις) μπήκε στην ΙΜΠΕΡΙΟ ως στρατηγικός επενδυτής, με την εταιρία συμφερόντων του Casa Magna Holdings να αποκτά αντί 2.000.000 ευρώ μέρος των αδιάθετων μετοχών από την ΑΜΚ της εισηγμένης.
Πάντως, τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά για τον όμιλο της ΙΜΠΕΡΙΟ, αφού οι 300 περίπου απλήρωτοι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εργοδοσίας, «που προχωρά σε απολύσεις χωρίς να δίνει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα και ότι άνθρωποι που θέλουν να λέγονται επιχειρηματίες πρέπει να πάνε φυλακή…»
Από την Κυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου